Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Harm Takke Tweewielers viert 25-jarig jubileum met een open dag

DINXPERLO - In de afgelopen jaren heeft de fietsenzaak van Harm Takke een grote metamorfose ondergaan. Van de kleine winkel aan de Grensstraat in Dinxperlo is het bedrijf uitgegroeid naar een florerende zaak met 21 medewerkers. Het prachtige pand aan de Weverstraat in Dinxperlo is een heus visiteplaatje te noemen voor het bedrijf, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een ware fietsspecialist.

Door Iris Jansen

Martijn, de zoon van oprichters van de zaak Erna en Harm Takke, is in 2011 in de zaak gekomen. Hij vertelt met enthousiasme over de de open dag op zaterdag 10 maart. "Eigenlijk was het jubileum al afgelopen zomer op 1 juni, maar in het hoogseizoen hadden we gewoonweg geen tijd om daar aandacht aan te besteden. Toch mag zo'n heuglijk feit niet zomaar voorbij gaan, dus hebben we het begin van dit fietsseizoen aangegrepen om dat gelijk te combineren met een open dag waarbij de E-bike centraal staat. Al onze leveranciers zoals Gazelle, Rih, Batavus, Sparta, Koga, Trenergy, Victoria, Cortina, maar ook van Raam met aangepaste fietsen, Kymco scootmobielen, bandenleverancier Schwalbe, AXA sloten, Monavenxt fietsendragers en Nuvinci traploos schakelsystemen, zullen aanwezig zijn. In een speciaal ingerichte presentatieruimte geven wij informatie over de elektrische fiets en waar je bij aankoop op moet letten. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld de Hi-Speedbike, een fiets die wel 45 km per uur kan gaan. Bij zo'n snelheid zijn wel wettelijke bepalingen van kracht, goed om dat te weten. Er is tegenwoordig zo'n breed aanbod, dat het belangrijk is je eerst goed te laten informeren voor de beste keuze. Daarmee helpen wij de klanten graag." Buiten is er een testparcours waar fietsen kunnen worden uitgeprobeerd. Dat geldt natuurlijk ook voor de scootmobiel, de duofiets en andere rijwielen.

Toch is de huidige tendens niet alleen maar de E-bike, want tussen de duizenden fietsen die er in de winkel uitgestald staan, zijn ook 'normale' fietsen te vinden."Natuurlijk zijn er ook genoeg klanten die geen elektrische fiets willen hebben. We verkopen ook sportieve lichtgewicht fietsen met meerdere versnellingen en met de nieuwste technische snufjes. Eigenlijk hebben wij het complete aanbod van loopfiets tot rollator, met alle bijpassende accessoires", lacht Martijn. "Doordat we vele merken op voorraad hebben, kunnen we vaak snel leveren. Klanten willen we graag in de winkel adviseren, want een verkeerde maat fiets verhoogt nu eenmaal niet het gebruiksgenot. Dat is ook de reden dat we online geen fietsen verkopen. Inmiddels zijn we in de Achterhoek én in Duitsland een begrip geworden. We hebben een haal-en brengservice en schieten altijd te hulp als een klant ergens onverhoopt komt stil te staan. Service bieden vinden we net zo belangrijk als verkoop of reparatie. Ook kun je bij ons fietsen huren; door toeristen maar ook bijvoorbeeld een E-bike om eens uit te proberen en zelfs een scootmobiel. Tijdens onze open dag kunnen bezoekers op hun gemak alles bekijken wat we te bieden hebben; zowel buiten als binnen zijn er diverse stands en natuurlijk is er aan de inwendige mens gedacht, tenslotte is het ook een feestdag en dat mag gevierd worden! We hopen dan ook veel mensen tussen 10.00 en 17.00 uur te kunnen begroeten."


www.harmtakketweewielers.nl

Meer berichten