Symphonic Rock Night. Foto: Willem Klopper
Symphonic Rock Night. Foto: Willem Klopper

Symphonic Rock Night komt naar Doetinchem

DOETINCHEM - De veelgeprezen theatershow Symphonic Rock Night is op zaterdag 24 maart in Schouwburg Amphion in Doetinchem te zien. Kenners voorspellen dat de 2,5 uur durende voorstelling één van de toonaangevende shows wordt in het lopende schouwburg-seizoen.

Het gloednieuwe theaterconcert, dat op 2 maart van start ging, is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen een groot aantal topmuzikanten uit het symfonische rock- en prog-genre. Met als ondertitel 'A complete evening'. Een 12-koppige band zorgt voor waarheidsgetrouwe vertolkingen van meesterwerken uit de symfonische rock als 'Shine on you crazy diamond', 'The Cinema Show' en 'Fools Ouverture'. ,,Dit spektakel is in 2016 ontstaan als eenmalige gebeurtenis, maar inmiddels in kwaliteit doorgegroeid tot een 2,5 uur durende theatershow'', zegt de in Doetinchem opgegroeide toetsenman Erik Laan. "We hebben meer dan een jaar toegewerkt naar dit live-concert, met een schitterende licht- en videoshow." Symphonic Rock Night staat dit seizoen voor het eerst geprogrammeerd in de Nederlandse schouwburgen. Laan: "Bijna 20 legendarische rocksongs van bands als Yes, Pink Floyd, Genesis, Camel, Alquin, Solution, Supertramp, Rush en Gino Vannelli. Met een ontzettend leuk gezelschap van door de wol geverfde instrumentalisten, zangers en zangeressen."

De Symphonic Rock Night is van 2 maart tot en met 5 mei te zien in de Nederlandse theaters. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de Nationale Theaterkassa of via de websites van de theaters. Meer informatie op: www.symphonicrocknight.nl.

Meer berichten