Gait Dammers. Foto: PR
Gait Dammers. Foto: PR

Herman Peppelman en Gait Dammers bij ADW

Algemeen

REGIO - Herman Peppelman vertelt op woensdag 28 maart in de streektaal over zijn boeken over Gait Dammers. Hij doet dit na de jaarvergadering van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten - Dinxperlo - Wisch). Aanvang is 19.45 uur bij zaal Bruggink in De Heurne. De toegang is gratis.

Herman Peppelman gaat na de jaarvergadering van ADW vertellen over zijn boeken over Gait Dammers. Hij gaat hiermee terug in de geschiedenis, terug naar de tijd rond 1920 -1950. Peppelman heeft Dammers niet gekend, maar vele verhalen over hem gehoord en hierover twee boeken geschreven. Ook wil Herman pentekeningen meebrengen, om zijn verhaal te ondersteunen.

Het eerste deel rond Gait Dammers verscheen in 2012. Deel 2, met als titel 'Nostalgie en Romantiek', werd vorig jaar uitgebracht. Dammers trok met zijn berkenbezems door de Achterhoekse streken. Deze bezembinder woonde in Halle-Heide, aan de toenmalige Kalverstraat, nu Tulnersweg, bij boerderij Wossink van Joost.
Gait leefde in een keet of hut van vier bij zeven meter op de heide, in 1930-1950. Waar zijn hut heeft gestaan, staat nu een plaquette van zijn keet. Verder is er een kuierpad aangelegd van 4,5 kilometer.

Peppelman brengt pentekeningen mee om zijn verhaal te ondersteunen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant