CARE Travel sleepte een mooie prijs in de wacht. Foto: PR
CARE Travel sleepte een mooie prijs in de wacht. Foto: PR

Care Travel verkozen tot 'beste initiatief van de Achterhoek'

Algemeen

SILVOLDE - Stichting CARE Travel is een regionale organisatie en verzorgt kleine uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben. Bijna dagelijks zijn vrijwilligers op stap in de regio en ver daarbuiten en zorgen ze er voor dat mensen een onvergetelijke dag beleven. De organisatie is zaterdag uitgeroepen tot 'beste initiatief van de Achterhoek'.

Door Walter Hobelman

De organisatie draait uitsluitend met vrijwilligers die stuk voor stuk niet te beroerd zijn de handen uit de mouwen te steken. In zeven jaar tijd is een idee van grondlegger Jos van den Berg uitgegroeid tot een indrukwekkende club met mensen die hart hebben voor mensen die wat extra aandacht nodig hebben.
Care Travel heeft daarom ook veel sympathisanten. Dat blijkt uit de hoeveelheid stemmen die Care Travel wist te bemachtigen tijdens de actie 'Help Nederland Vooruit'.

Deze actie is een initiatief van de bankinstelling ING. Deze bank heeft een fonds, gericht op maatschappelijke vraagstukken die zij willen ondersteunen. Initiatieven die Nederland vooruit helpen. Dit doet de bank niet alleen landelijk, maar ook op lokaal niveau.
Op zaterdag 10 maart werden vijf Achterhoekse initiatieven beloond en ontvingen allen een cheque, variërend van 1.000 tot 5.000 euro. Care Travel kwam als winnaar uit de bus en ging daarom met het hoogste bedrag naar huis. "Een mooie opsteker voor ons", vindt directeur Jos van den Berg. "We groeien op onze huidige locatie (in het Creatieplein in Silvolde, WH) uit ons jasje en zijn op zoek naar iets groters. En daar is dan behoefte aan meubilair en andere praktische zaken. Met dit bedrag kunnen we mooie dingen doen waarmee we ons werk nog verder kunnen uitbouwen", aldus Van den Berg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant