Afbeelding

Rowwen Hèze in Popzaal DRU Cultuurfabriek

Algemeen

ULFT - Rowwen Hèze beklimt vrijdag 23 maart het poppodium van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De naam Rowwen Hèze is inmiddels méér dan gevestigd. Al ruim dertig jaar is de Limburgse dialectband te vinden in theaters, feesttenten, festivals en clubs. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Opzwepende energieke liedjes, polka's, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades. Met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp.

Rowwen Hèze begon als een Engelstalig bandje in de Peel, maar is – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op tv uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals als Lowlands. Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit leverde een nominatie op voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek.

Het concert van begint 23 maart om 20.00 uur in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor 22 euro verkrijgbaar in de voorverkoop (25 euro aan de deur) bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek
(Hutteweg 24, Ulft) of via tel. 0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant