Leerlingen bakken pannenkoeken bij MMP. Foto: Walter Hobelman
Leerlingen bakken pannenkoeken bij MMP. Foto: Walter Hobelman

Pannenkoeken ideale mogelijkheid voor mix tussen jong en oud

Algemeen

GENDRINGEN - Doe 'de week van de zorg' en de 'landelijke pannenkoekendag' bij elkaar. Voeg daar dertig basisschoolleerlingen van de Christoffelschool aan toe en serveer dat in het Azora woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel(MMP). Het is het perfecte recept voor een bijzonder leuke ochtend voor jong en oud. Dat is afgelopen vrijdag wel bewezen.

Door Walter Hobelman

"Het idee om tijdens de nationale pannenkoekendag in een verzorgingshuis pannenkoeken te bakken is op zich niet nieuw. Maar in het MMP hebben we daar nog nooit iets mee gedaan", vertelt activiteitenbegeleidster Lisanne. "Wij waren erg blij met de vraag die vanuit de Christoffelschool kwam om hier iets mee te doen en samen hebben we in korte tijd alles georganiseerd."
De leerlingen van groep 8 van de Christoffelschool zorgden er niet alleen voor dat er voor iedereen voldoende pannenkoeken waren. De hele ochtend werd er samen met de bewoners van MMP van alles ondernomen. De leerlingen hielpen bij het koffieschenken, deden spelletjes met de ouderen en staken enthousiast de handen uit de mouwen met kleine klusjes om de bewoners een leuke ochtend te bezorgen. En dat viel goed in de smaak. "Deze kinderen zijn echt heel aardig', meent een bewoonster van het zorgcentrum. "Ik denk dat dat komt omdat ze met iets positiefs bezig zijn, dan hebben ze geen tijd om lastig te zijn", wordt daar door een ander aan toegevoegd.
Ook de kinderen zelf hebben het naar hun zin. "Dit is leuker dan school", vindt één van hen terwijl hij een pannenkoek op het bord van een bewoner schuift. "Oude mensen zijn best leuk", vindt een ander "en ze zijn heel fanatiek bij spelletjes en goed in sjoelen."
Juf Diana, stagiaire in groep 8 van de school, is erg tevreden over haar leerlingen. "Als ze zo in kleine groepjes bezig zijn is het geen probleem om ze aan te sturen en te motiveren", valt haar op. Ze is in de keuken van MMP druk bezig met een groep leerlingen om van 27 liter beslag pannenkoeken te bakken. "Dat kost een hoop tijd maar is wel erg leuk. We bakken ongeveer 300 pannenkoeken denk ik, dat is een hele klus."
Alle betrokkenen zijn het er over eens dat dit initiatief voor herhaling vatbaar is. "Onze bewoners zijn erg blij, pannenkoeken staan niet vaak op menu", vertelt de activiteitenbegeleidster. "Dat klopt", beaamt een bewoonster "en dat mag best veranderen. Die kinderen kunnen dat prima regelen, dat zie je nu wel."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant