Hovenier Erwin Lammers voor zijn bedrijfsbus. Foto: Reinier Kroesen
Hovenier Erwin Lammers voor zijn bedrijfsbus. Foto: Reinier Kroesen
advertorial

Tuinonderhoud met een groen hart door Lammers Hovenierswerk

Algemeen

VARSSEVELD – Lammers Hovenierswerk is het nog jonge eenmansbedrijf van Erwin Lammers. Vorig jaar juli is hij voor zichzelf begonnen. Een vakkundig geschoolde tuinman voor het snoeien van (fruit)bomen en hagen, gazononderhoud en vrijblijvend (bemestings-)advies. Het bedrijf richt zich op aanleg, onderhoud en renovatie van tuinen en is tevens inzetbaar voor hoveniersbedrijven. Ook voor het plaatsen van een schutting of kleiner bestratingswerk kun je er terecht.

Door Reinier Kroesen

'Lammers Hovenierswerk: met een groen hart', zo valt te lezen op Erwins visitekaartje. De dertigjarige hovenier vertelt dat hij dat ook letterlijk bedoelt, hij houdt van planten en ziet ook liever een groene tuin met veel beplanting dan eentje met al te veel verharding. Lammers deed de hoveniersopleiding aan het AOC in Doetinchem. Daarna koos hij voor een hogere agrarische studierichting in Dronten, met het oog op overname van zijn ouders landbouwbedrijf. Hij ging vervolgens aan de slag als bedrijfsleider bij een agrarische winkel waar hij regelmatig de klanten adviseerde over onder andere bemesting van de tuin en onkruidbestrijding. Hierdoor begonnen zijn groene vingers weer te kriebelen waarop hij vorig voorjaar besloot zijn baan - in goede harmonie met zijn werkgever - op te zeggen. Erwin kocht een bedrijfsbus met aanhanger en investeerde in het benodigde materieel. Hij houdt kantoor vanaf zijn woning aan de Entinkweg waar hij de beschikking heeft over een opslagruimte. Het is de bedoeling eerst een klantenkring op te bouwen met werkzaamheden als het snoeien van bomen en hagen en bijvoorbeeld winter- en voorjaarsklaar maken van tuinen.
Erwin volgde fruitboom-snoeicursussen en heeft op dat front al het een en ander aan expertise. "Snoei met beleid, nooit meer dan twintig procent van de takken in één keer weghalen. Ik ben deskundig wat betreft alles wat maar met een mooi gazon te maken heeft, kan zorgen voor de aanleg, het onderhoud, en een bemestingsplan opstellen. Daarnaast geef ik op tuingebied vrijblijvende adviezen. Wil graag laagdrempelig zijn zodat mensen ook gewoon voor alleen maar een vraag over de tuin naar me toe kunnen komen. Voor de grotere klussen maak ik een offerte, voor kleiner tuinonderhoudswerk kan ik direct een indicatie van de kosten geven. Door mond op mond reclame hoop ik mijn klantenkring snel uit te breiden en daarmee een goede naamsbekendheid op te bouwen, dat werkt toch het beste." In zijn opstartperiode maakte Erwin al dankbaar gebruik van alle connecties en het netwerk dat hij inmiddels heeft opgebouwd. Zo verhuurt hij zich ook aan andere hoveniers. Daar blijft hij voorlopig ook nog mee doorgaan, al is het doel om uiteindelijk een volledig eigen kring van klanten te hebben.

Adres Lammers Hovenierswerk: Entinkweg 1a, 7051 GT Varsseveld. Mobiel bereikbaar op 06-38908766 of per mail: info@lammershovenierswerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant