Annelies Cornelissen, Ton Tangelder en Frans van Hal (vlnr). Foto: Walter Hobelman
Annelies Cornelissen, Ton Tangelder en Frans van Hal (vlnr). Foto: Walter Hobelman

Zelfs twee jeu-de-boulesbanen in Gendringen

GENDRINGEN - Wat de vrijwilligers van de 'seniorenbond Gendringen en omgeving' in een paar maanden hebben weten te realiseren verdient diep respect. Na een bericht in de Gelderse Post in november 2017 is men er in geslaagd de jeu-de-boulesbaan achter de Martinuskerk weer in oude glorie te herstellen. Dankzij de steun van enthousiaste en betrokken sponsors is het zelfs gelukt om twee banen aan te leggen. Woensdag 18 april vindt de feestelijke opening plaats.

Door Walter Hobelman

"Zonder verder ook maar iemand te kort te willen doen wil ik Frans van Hal toch wel noemen als de man die dit project heeft gemaakt tot wat het nu geworden is", vindt Ton Tangelder, bestuurslid van de seniorenbond. "Hij heeft heel veel geregeld en mag met recht 'de architect van de baan' genoemd worden."
Van Hal zelf houdt niet zo van al die lovende woorden. "Ik doe dit gewoon omdat ik het kan en leuk vind." En veel meer woorden wil hij er niet aan kwijt. Toch is het een feit dat hij, samen met alle andere vrijwilligers en enthousiastelingen, trots mag zijn op wat er is gerealiseerd. De banen liggen er keurig bij, zijn voorzien van een goede en brede stoep en de banen liggen er uitnodigend bij. "We zijn blij dat we samen met het Azora-woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel (MMP) deze mooie recreatie- en ontmoetingsplaats aan iedereen uit het dorp kunnen aanbieden", meent ook voorzitter Annelies Cornelissen.
Het bestuur van de seniorenbond is druk geweest met het zoeken van sponsors. Dat liep zo goed dat al snel duidelijk werd dat de aanleg van een tweede baan ook mogelijk was. "Dat heeft ons wel degelijk verrast", vertelt de voorzitter. Dankzij die steun en de hulp van veel vrijwilligers is het werk in een rap tempo uitgevoerd. "We zijn blij met alle ondersteuning die we hebben gehad van de Pètanque Club Montferland. Daar hebben we ons voordeel mee kunnen doen", aldus Cornelissen.
De baan is na de opening voor iedereen toegankelijk. "Iedereen die een boule wil gooien kan de baan reserveren bij de receptiebalie van het MMP. Daar komen ook jeu de boule setjes te liggen die tegen een klein tarief te huur zijn. Verder gaan we wekelijks op twee vaste middagen de baan gebruiken en hopen dat we een groep trouwe spelers bij elkaar krijgen. In mei gaan we daarvoor een paar speciale voorlichtingsmiddagen organiseren waarbij leden van de Pètanque club Montferland ons tekst en uitleg komen geven", vertelt Tangelder.
Diezelfde groep is ook aanwezig bij de opening. "Burgemeester Van Dijk gaat de eerste boule gooien", weet Cornelissen te vertellen. "De koks van MMP zorgen voor een lekker hapje en drankje en we hopen op mooi weer. Mocht dat laatste niet het geval zijn, dan gaan we na de openingshandeling naar binnen bij MMP."
Azora-locatiemanager Jelle Hoogeveen is blij met het gerealiseerde project. "Het is een aanwinst voor Gendringen. Het stimuleert mensen om naar buiten te gaan en actief bezig te zijn. Dat is goed voor iedereen. Voeg daar de gezellige ontmoetingsmogelijkheden aan toe en je hebt alles voor een leuke middag of ochtend bij elkaar."

De officiële opening vindt op 18 april plaats om 14.30 uur en iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Meer berichten