Schippers en gidsen Iesselganger strak in het pak. Foto: Henk van Raaij
Schippers en gidsen Iesselganger strak in het pak. Foto: Henk van Raaij

Nieuwe kleding schippers en gidsen Iesselganger

ULFT - Nieuwe kleding voor de schippers en gidsen van de Iesselganger voor een nieuw seizoen, met onder andere vaartochten vanuit Doetinchem.

Dankzij een gift vanuit het Coöperatiefdividendfonds van de Rabobank –Graafschap midden en uit eigen middelen zijn de schippers en de gidsen vanaf heden uniform gekleed zoals het eigenlijk hoort op zo'n fluisterboot.

Vanaf zaterdag 28 april tot en met 27 oktober vaart de Iesselganger weer, met onder meer de reguliere rondvaarten in het weekeinde en in de zomervakantie ook weer op woensdag, donderdag en vrijdag. Daarnaast zijn er dit seizoen een paar aantrekkelijke nieuwe arrangementen.

Nieuw zijn de vaartochten vanaf de Bleek in Doetinchem. Op Hemelvaartsdag 10 mei (afvaart 13.00 uur) en 11 en 12 mei zijn der twee afvaarten (om 13.00 en 14.30 uur) in Doetinchem. Dan is er nog als extraatje de Moederdagvaart met muzikale aubade die ook vanaf de Bleek in Doetinchem vertrekt. Afvaart deze op 13e mei om 13.00 en 14.30 uur.

Op 9 juni is er een excursie naar Kasteel de Kemnade in Wijnbergen, eveneens vanaf de Bleek in Doetinchem (vertrek om 9.30 uur). Verdere regulerende tochten van uit Doetinchem zijn gepland op 9 en 10 juni, 4 en 5 augustus en 1 en 2 september (afvaart aan de steiger van de Bleek om 13.00 uur en 14.30 uur). De instap is dus op de Bleek aan de Wijnbergseweg. Parkeren kan op de Varkensweide (zondags gratis en zaterdag betaald parkeren).

Excursie Kasteel Wisch in Terborg is zaterdag 2 juni en 30 juni (afvaart vanuit Ulft om 9.30 uur ). De excursie naar de Rioolwaterzuivering in Etten is op donderdag 2 augustus (afvaart om 13.00 uur vanuit Ulft.)

De Vroege vogeltocht 's ochtends om 7.00 uur (alleen op aanvraag).

Het Vaderdagarrangement is zondag 17 juni met muzikale aubade (afvaart vanuit Ulft om 13.00 en 14.30 uur.) Genieten van water en ijs kan tijdens de tocht naar IJsboerderij 't Kempke op 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus en 30 september (afvaart steeds vanaf Ulft om 12.00 uur).
De Midzomeravondtochten het succesverhaal van voorgaande jaren is uitgebreid met extra tochten onder meer op 23 en 30 juni met muzikale omlijsting van volkszanger Ben Lukassen (vertrek afvaart om 20.00 uur vanuit Ulft). Ook onze tocht naar Kasteel De Kemnade gaat op 16 juni en 7 en 14 juli vanuit Terborg (vertrek afvaart 9.30 uur vanaf Terborg). Voor de tocht naar de Kemnade geldt dat deze helaas niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Bij nat weer wordt door de kasteelheer waterdicht schoeisel (laarzen) aanbevolen. Dit in verband met het soms drassige omstandigheden rond de Kemnade. Door deze uitgebreide programmering, kan er meerdere keren per seizoen een tocht met de rondvaartboot worden geboekt.

Ook voor exclusieve boottochten voor een gezelschap kan men boeken bij de organisatie.

Boeken kan niet alleen bij de VVV kantoor Ulft, Terborg en Varsseveld, maar ook via de website van Stichting IJsselvaart. (www.ijsselvaart.nl) Naar deze site wordt ook verwezen voor uitgebreide en actuele informatie over het vaarprogramma 2018.


Meer berichten