Roeien op de Oude IJssel. Foto: PR
Roeien op de Oude IJssel. Foto: PR

Leren roeien op de Oude IJssel

Cursussen bij roei- en kanovereniging Het Anker

ULFT - Nog niet zo heel lang is tussen de brug en de stuw in Ulft Roei- en Kanovereniging Het Anker gevestigd. Een jonge en enthousiaste vereniging met inmiddels een prachtige botenloods en groot vlot op een prachtig plekje aan de Oude IJssel. De vereniging heeft een regionale functie, roei- en kanoleden komen vanuit een breed gebied rondom Ulft.

Roeien is intensief en ontspannend tegelijkertijd. Misschien heeft men de roeiboten weleens zien varen. Lange, smalle roeiboten met een, twee of vier roeiers, met of zonder stuurman/vrouw, die door het water zoeven. Hoewel, zoeven? Bij Het Anker gaat het vooral om sportief bezig zijn en genieten. De leden van de Ulftse roeivereniging roeien het hele jaar door en zien zo alle seizoenen.

Beginnerscursussen
Dit voorjaar houdt RKV Het Anker twee beginnerscursussen. In vier keer leert men de beginselen van het roeien. De cursist oefent met een goede roeihouding en roeihaal. De deelnemers gaan het water op om in de praktijk te ervaren hoe lastig goed roeien is. Als het goed is ervaren ze ook hoe leuk het is om samen gelijk de boot voort te stuwen. Men wordt daarbij begeleid door ervaren roeiers/coaches. Zij geven coachtips zodat na vier keer het gevoel ontstaat te weten hoe het moet en dat ook in de praktijk te kunnen toepassen. Echt goed leren roeien vergt jaren. Wie weet, voor wie de smaak te pakken krijgt, kan men altijd kijken wat dan de mogelijkheden zijn bij Het Anker.

Zondagochtenden en dinsdagavonden

Er worden twee cursussen gegeven. De eerste is op dinsdagavonden (8, 15, 22 en 29 mei) van 19.15 tot 20.45 uur. De tweede wordt gegeven op zondagochtenden (27 mei en 3, 17 en 24 juni) van 11.00 tot 12.30 uur. De kosten voor vier keer cursus bedragen 25 euro. Daarvoor krijgt men les, kan de cursist gebruik maken van alle materialen van de vereniging en is er koffie en thee na afloop.

Wie interesse heeft of (nog) vragen, kan contact opnemen via roeien@rkvhetanker.nl. Op 6 mei tussen 11.00 en 15.00 uur is er een open dag bij Het Anker.


www.rkvhetanker.nl

Meer berichten