Artquiltgroep ANS exposeert in Galerie Gelia

SILVOLDE - Tijdens de Kunstroute Oude IJsselstreek op 21, 22, 28 en 29 april wordt in Galerie Gelia in Silvolde de textielkunst van Artquiltgroep ANS geëxposeerd. Ieder jaar wordt een thema gekozen wat omgezet wordt in textielkunst. Deze keer was het thema: "Winter".

De leden van de Artquiltgroep "ANS" zijn Gea Andriessen, Lisette Derickx, Bea Hoogland, Aleid te Grotenhuis en Margriet van de Kracht. Zij hebben in het verleden meerdere cursussen en workshops gevolgd bij Ans Kastein uit Didam. Toen zij ziek werd is er een vriendengroep ontstaan, waarbinnen ieder zich op geheel eigen wijze verder in de textielkunst heeft ontwikkeld. Na het overlijden van Ans Kastein is besloten om haar naam aan de groep te verbinden. De dames komen maandelijks bij elkaar om samen te experimenteren, elkaar te informeren en te stimuleren. Door de experimenten wordt er een flink beroep op de creativiteit gedaan en moeten zij soms uit hun veilige comfortzone treden.
Van ieder lid van de groep zal er een quilt met het thema "Winter" in Galerie Gelia hangen. Verder zullen er van alle leden nog heel veel andere, niet eerder geëxposeerde, textielkunstwerken te zien zijn.
De expositie bij de galerie aan de Munstermanstraat 1 is te bezichtigen van 21 t/m 29 april op de zaterdagen en de zondagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang en koffie/thee zijn gratis. Buiten de openingsuren kunt u voor een bezoek een afspraak maken: telefoon 0315-340385 of via de website.

www.galerie-gelia

reageer als eerste
Meer berichten