Koor 'Garden Rumours' jubileert. Foto: PR
Koor 'Garden Rumours' jubileert. Foto: PR

Garden Rumours geeft jubileumconcert

Algemeen

ULFT/GENDRINGEN - Dit jaar bestaat vocaal ensemble Garden Rumours uit Ulft / Gendringen 30 jaar. Het jubileum zal op meerdere momenten in het jaar worden gevierd. Zo wordt op zondagmiddag 22 april een concert gegeven in de Oude kerk in Etten. In het najaar zal in dit kader nóg een festiviteit worden georganiseerd.

Het koor Garden Rumours is opgericht in september 1988 door een aantal oud-leden van het jongerenkoor uit Gendringen. Het eerste oefenlokaal van dit nieuw opgerichte koor onder leiding van Henk Striekwold, was de 'tuinkamer' van het oude hotel Het Posthuis in Gendringen. De naam van deze ruimte in het hotel was aanleiding voor de naam Garden Rumours (tuingeruchten) die het koor nog steeds draagt. Na wat omzwervingen langs de molen in Varsselder en het klooster in Ulft, heeft het koor een vaste stek gevonden in het gebouw van de Ulftse Nachtegalen. Het koor repeteert daar elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Het ensemble heeft zich in de loop van de jaren met meerdere dirigenten ontwikkeld tot een a-capellakoor dat zich vooral met de klassieke muziek bezighoudt. Met grote regelmaat worden concerten en uitvoeringen gegeven in de Achterhoek. Het kleine vierstemmige ensemble bestaat uit 17 leden (10 vrouwen en 7 mannen) en staat nu onder leiding van dirigent Marcus Janssen. Er wordt een breed repertoire gezongen variërend van oude liederen uit de Renaissance- en Baroktijd, romantische liederen uit de 19e en 20e eeuw en daarnaast ook drankliederen en volksmuziek van oudere en moderne componisten.
Op zondagmiddag 22 april wordt een programma gezongen rond het thema '1000 jaar muziek' met liederen uit meerdere stijlperioden uit de geschiedenis (van de Middeleeuwen tot nu).
Behalve a capella zingt het koor ook liederen die door Sylvia Verheij op piano worden begeleid.

Het concert is in de Oude Kerk in Etten en begint om 15.00 uur. De entree kost tien euro (inclusief een consumptie).


www.gardenrumours.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant