Loving draait in Filmhuis DRU. Foto: PR
Loving draait in Filmhuis DRU. Foto: PR

'Loving' bij Filmhuis DRU

ULFT - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 16 mei de Amerikaanse dramafilm 'Loving' uit 2016. De film is geregisseerd door Jeff Nichols, met in de hoofdrollen Joel Edgerton, Ruth Negga en Will Dalton. Ruth Negga was in 2017 genomineerd voor een Oscar in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol.

De film gaat over Richard en Mildred Loving, een blanke man en Afro-Amerikaanse vrouw, die in 1958 in Virginia trouwen. Ze worden vervolgens gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. In de jaren vijftig en zestig zijn interraciale huwelijken in het zuiden van Amerika verboden en strafbaar. Ze krijgen te horen dat de straf alleen vervalt als ze de staat verlaten. In dit waargebeurde verhaal strijden de Lovings negen jaar lang in de rechtbank voor hun recht om als familie samen te mogen leven.
Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige en geheel vernieuwde grand café Het Schaftlokaal.
'Loving' draait om 20.00 uur in de Rabobankzaal (vanaf 12 jaar). Een kaartje kost 6 euro en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma-flyer is hier ook te vinden) of via de website. Twee weken later, op woensdag 30 mei, is de film 'Mustang' te zien.

www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten