De laatste film van dit seizoen in Filmhuis DRU is Mustang. Foto: PR
De laatste film van dit seizoen in Filmhuis DRU is Mustang. Foto: PR

Mustang in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Algemeen

ULFT - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 30 mei de Turks-Frans-Duitse film Mustang uit 2015, geregisseerd door Deniz Gamze Ergüven, met in de hoofdrollen Erol Afsin, Ilayda Akdogan en Doga Zeynep Doguslu. De film ging op 19 mei 2015 in première op het Filmfestival van Cannes in de sectie Quinzaine des réalisateurs. Het is de laatste film van het seizoen 2017/2018.

Lale en haar vier zussen zijn weeskinderen die opgroeien bij hun grootmoeder en tante in een klein dorpje in het noorden van Turkije. Wanneer ze bij het begin van de zomer na schooltijd wat stoeien met enkele jongens worden ze gestraft. In de bekrompen gemeenschap waar ze leven, wordt dit onschuldig spel aanzien als immoreel. Ze krijgen huisarrest, mogen niet meer naar school en moeten vormloze kleren dragen. Alles wordt in het werk gesteld om de meisjes uit te huwelijken. De zussen komen in opstand tegen deze gedwongen huwelijken.

De film won vier filmprijzen, waarvan drie voor beste regisseur en een voor beste debuutfilm en werd genomineerd voor beste buitenlandse film bij de Oscars.

Mustang, woensdag 30 mei, 20.00 tot 21.37 uur in de Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (vanaf 12 jaar). Een kaartje kost 6 euro en is verkrijgbaar aan de balie (de volledige programma flyer is hier ook te vinden) òf via de website www.drucultuurfabriek.nl. Na de zomer begint het nieuwe (najaars)seizoen van het Filmhuis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant