Het orkest tijdens een eerder tuinconcert. Foto: PR
Het orkest tijdens een eerder tuinconcert. Foto: PR

Tuinconcert jubilerend Symfonisch Blaasorkest, voor en door alle leeftijden

Algemeen

GAANDEREN - Zoals ieder jaar in de zomer, trakteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen haar publiek ook nu weer op een sfeervol tuinconcert. Traditiegetrouw vindt dit concert plaats in de tuin van café-restaurant Het Onland aan de Rekhemseweg tussen Doetinchem en Gaanderen. Ditmaal op 17 juni van 11.00 tot 13.00 uur. Die dag is het precies zestig jaar geleden dat de vereniging werd opgericht. Het concert is dan ook de derde in een reeks van vier schitterende jubileumconcerten dit jaar. De toegang is gratis.

Het optreden wordt verzorgd door de leden van het opleidingsorkest én het symfonisch blaasorkest samen. Zij vormen met elkaar één groot muzikaal gezelschap, dat het publiek in een ontspannen sfeer aan haar trekken laat komen.
Er wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht. Zo kan men onder meer luisteren naar het het Latin getinte El Camino Real van Alfred Reed. Ook klinkt er bekende film- en musicalmuziek, waaronder een fraaie selectie uit Beauty and the Beast en het swingende Manhattan Skyline uit Saturday Night Fever. Verder neemt het orkest de bezoekers mee naar Parijs, met de bekende klanken van onder meer Paris Montmartre en La Vie en Rose.
De afgelopen jaren laten zien dat kenners uit de wijde regio de weg naar het tuinconcert weten te vinden. De ervaring leert bovendien dat - naast vele vaste bezoekers - ook veel toeristen graag even een vleugje van de muziek opsnuiven, onder het genot van een kopje koffie.
Het orkest hoopt - evenals voorgaande jaren - ook nu weer op veel publiek te mogen rekenen. Wie benieuwd is naar het complete programma, kom dan op 17 juni zelf kijken en luisteren bij Het Onland. Ook bij slecht weer gaat het concert door, echter dan in sport- en cultureel centrum De Pol. Mocht dat zo zijn, dan wordt dat de avond ervoor - op 16 juni bekendgemaakt via sbo-gaanderen.nl, alsook via de diverse social media.
Wie meer wil weten over Symfonisch Blaasorkest Gaanderen kijkt op sbo-gaanderen.nl of volgt de muzikale activiteiten op Facebook, Twitter en Instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post