Het leerlingenconcert van St. Radboud. Foto: Henk van Raaij
Het leerlingenconcert van St. Radboud. Foto: Henk van Raaij (Foto: )

St. Radboud kan trots zijn op de leerlingen

SILVOLDE - Zondag traden de leerlingen van harmonie St. Radboud voor het voetlicht op het podium van de Eko Theaterzaal in Ons Pakhuus.

Op diverse instrumenten brachten de leerlingen hun ingestudeerde programma. De blokfluiters, zowel eerste- als tweedejaars, beten de spits af. De tweedejaars zijn inmiddels afgestudeerd op blokfluit en mochten het diploma in ontvangst nemen. Deze groep gaat verder op een ander blaasinstrument dat past binnen de gelederen van de harmonie. Vervolgens was het de beurt aan al die andere leerlingen op de klarinet, de tuba, de saxofoon, de trompet, de mellofoon, de fluit en de fagot. Men trad op als solist of als duo.
De docenten, Jan Mellee en Robert Wijnands, hebben hun leerlingen goed voorbereid. Ruben Berendsen kwam met zijn ritmische sectie heel goed uit de verf.
Een welkome aanvulling voor de drumband van de harmonie. Het concert werd afgesloten met het optreden van het leerlingenorkest Accoord onder leiding van Jan Mellee.
De jeugdcommissie heeft deze keer gekozen voor het thema Disney, begeleid met mooie beelden, vervaardigd door Sanne Kroezen.
Het geheel werd op een prima wijze aan elkaar gepraat door Jet Buiting en Fien Tombergen. Ouders, familieleden, opa's en opa's keerden met een zeer muzikaal gevoel huiswaarts.

Meer berichten