Schrijfster Margje Woodrow te gast op De Wesenthorst. Foto: PR
Schrijfster Margje Woodrow te gast op De Wesenthorst. Foto: PR (Foto: )

'Mevrouw, hoe duur zijn uw boeken, want ik wil er één kopen'

Schrijfster Margje Woodrow boeit op Wesenthorst

ULFT - Alle leerlingen uit het tweede leerjaar van het Almende College locatie Wesenthorst bezochten dinsdag 5 juni een gastles van schrijfster Margje Woodrow. De auteur is bekend vanwege haar jeugdthrillers zoals 'Examendeal' en 'Kater'. Met veel enthousiasme en passie vertelde Margje Woodrow over haar werk. De interactie met haar toehoorders hield iedereen bij de les. Als blijk van waardering voor hun bijzondere inzet en vraagstelling tijdens de presentatie van Margje ontvingen twee leerlingen haar nieuwste boek Snitch. Het organiseren van gastlessen van bekende schrijvers is onderdeel van het actieve leesbeleid van de Wesenthorst.

Margje Woodrow komt uit het onderwijs. Sinds 2013 richt ze zich helemaal op het schrijven van jeugdthrillers. Daarnaast geeft ze lezingen en workshops op scholen. Ze had in haar jeugd al een passie voor het lezen en schrijven van boekverslagen. Na een aantal jaren lesgeven aan groep 8 schreef ze haar eerste verhaal en mijmerde ze erover schrijfster te worden. Vanaf die tijd stroomde haar hoofd vol met verhaalideeën en bracht ze verscheidene jeugdboeken uit.
Ook de vertellingen over haar vijfde en meest recente boek Snitch sprak de leerlingen aan. Net als in haar andere boeken worden ervaringen uit haar eigen jeugd en haar tijd in het onderwijs in de thrillers verwerkt. Margje Woodrow boeide van de eerste tot de laatste minuut. Dat bleek onder andere uit het feit dat een leerling in eerste instantie zei: "Bah, het gaat over lezen, niks aan!", terwijl dezelfde leerling aan het eind van de gastles aan Margje Woodrow vroeg: "Mevrouw, hoe duur zijn uw boeken, want ik wil er één kopen."

Meer berichten