Profvoetbaltrainer Peter Hyballa doceert aan ondernemers uit de grensstreek. Foto: Tim Schuelingkamp
Profvoetbaltrainer Peter Hyballa doceert aan ondernemers uit de grensstreek. Foto: Tim Schuelingkamp (Foto: Tim Schuelingkamp)

Voetbal helpt bij grensoverschrijdend zaken doen

BOCHOLT - Nederlandse en Duitse ondernemers met een passie voor voetbal ontmoetten elkaar dinsdag 12 juni in het clubgebouw van FC Bocholt. Daar hield het Internationaal Netwerkbureau in samenwerking met 1. FC Bocholt een ondernemersbijeenkomst.

Het motto was 'Voetbal verbindt en helpt bij het grensoverschrijdend zaken doen'. Hoe dat in zijn werk gaat werd toegelicht door Robert Pinior van de businessclub van VVV Venlo, en profvoetbaltrainer Peter Hyballa. Hierna volgde een levendige paneldiscussie met trainer Manuel Jara van 1. FC Bocholt en wethouder Bert Kuster van Oude IJsselstreek, zelf groot voetballiefhebber. De conclusie was dat Nederland en Duitsland zowel wat voetbal als ondernemen betreft veel van elkaar kunnen leren.
Waarmee het hoog tijd was voor de 'nabeschouwing', en het netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.
Het Internationaal Netwerkbureau is een initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek en de Wirtschaftsförderung Bocholt. Informatie over de adviesdiensten en bijeenkomsten van het Netwerkbureau is te vinden op www.internationaal-netwerkbureau.nl.

Meer berichten