Het Jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen mag zich het 'Beste Koor van Gelderland' noemen. Foto: Grada Heikamp
Het Jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen mag zich het 'Beste Koor van Gelderland' noemen. Foto: Grada Heikamp

Koren Ulftse Nachtegalen geven Zomerconcert in DRU

Algemeen

ULFT – De drie koren van de Ulftse Nachtegalen geven op zondagmiddag 24 juni om 14.30 uur een gezamenlijk concert in het Ouhr-lokaal van de DRU-Cultuurfabriek. De drie koren, De Jonge Nachtegalen, Vocaal Ensemble Luscinia en Jeugdkoor De Ulftse Nachtegalen, brengen onder leiding van de dirigenten Ben Simmes en Lizette Tijdink een gevarieerd programma dat qua muziekstijlen uiteenloopt van rock tot klassiek.

Het Ouhr-lokaal van de Dru in Ulft bevindt zich achter het hoofdgebouw aan het water. De toegang voor het concert is gratis, een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld. De zaal gaat open om 14.15 uur.

Beste van Gelderland
Het Jeugdkoor is op 2 juni jongstleden tijdens de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival in Hengelo (O) uitgeroepen tot het op drie na beste koor van Nederland. In de voorronde werd het het beste koor van Gelderland. Ook de jongste leden zongen een paar maanden na de overgang van het kinderkoor naar het jeugdkoor al volwaardig op het hoogste niveau mee. Volgens de jury van het festival durft het koor zeer breekbaar te zingen, waardoor bij velen een gevoelige snaar geraakt wordt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant