Het B-orkest tijdens de repetitieavond. Foto: Walter Hobelman
Het B-orkest tijdens de repetitieavond. Foto: Walter Hobelman

Muzikaal GOVini circus in Gendringen

Algemeen


GENDRINGEN - "Het is al heel lang mijn droom om op te treden in een circus", verklapt dirigent Hans Roerdinkholder. Hij is druk aan het repeteren met de leden van het B-orkest van GOV Gendringen en maakt even tijd om op enthousiaste manier te vertellen hoe hij zijn droom heeft ingevuld. "Met acrobatiek gaat het me niet lukken, muziek is meer voor de hand liggend. Dus doen we het op die manier."

Door Walter Hobelman

Het 'GOVini circusconcert' wordt een unieke happening voor kinderen maar ook voor ouders. "Met ons B orkest zijn wij het circusorkest en spelen de verbindende rol tussen de diverse acts. Die circusacts worden gedaan door kinderen van de basisscholen in Gendringen en door leerlingen van het C en C-plus orkest, die daarbij ook een muzikale rol spelen", legt de dirigent uit. "Het wordt een bijzondere voorstelling waarin wordt gejongleerd, met Chinese bordjes wordt gewerkt en natuurlijk speelt muziek een belangrijke rol. Zo wordt er een speciaal olifantenlied gespeeld waaraan alle artiesten meedoen."
Het GOVini circusconcert is mede bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de mooie wereld van muziek. "Muziek maken is goed voor je hersens", weet voorzitter Jeroen Ketelaar te vertellen. "Je kan er dus niet jong genoeg mee beginnen." De dirigent beaamt dat. "Het is bewezen dat muziek een grote rol speelt bij de ontwikkeling van iedereen. Dat begint bij wijze van spreken al voor de geboorte en je kan er heel erg lang mee doorgaan."
De Gendringse Orkest Vereniging (GOV) beleeft goede jaren. "De vereniging bloeit en bruist aan alle kanten", vertelt de enthousiaste voorzitter. "Neem als voorbeeld maar dit concert. De jeugdleden hebben zelf meegewerkt om het idee uit te werken, hebben zelf de poster gemaakt en zorgen voor een paar decorstukken. Allemaal onder begeleiding van wat oudere collega-muzikanten die op die manier bij het verengingsleven betrokken worden. Ik ben zó ontzettend trots op alle leden, dat mag best eens gezegd worden en zwart op wit in de krant komen te staan."
Als alles volgens plan verloopt gaat het circusconcert buiten plaats vinden naast De Gent in Gendringen. "Gewoon met een kleedje op het gras of zittend op de speciale tribune die we gaan bouwen. En natuurlijk is er ranja en andere lekkere dingen en kunnen kinderen die dat willen ook nog geschminkt worden. Het wordt echt een kinderfeest vol verrassingen en het is nog gratis ook", vertelt Roerdinkholder uitnodigend.
Zoals elke (muziek)vereniging is het ook voor GOV belangrijk om jaarlijks nieuwe, jonge leden te verwelkomen. "Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom. We laten kinderen al zo snel mogelijk samenspelen, dat motiveert. Vanuit het C-orkest stromen de leerlingen dan geleidelijk aan door naar het B- orkest en na verloop van tijd is er dan plaats in het A orkest, het 'grote' orkest", vertelt jeugdcoördinator Hillie Keurentjes. "De opleiding doen we in goede samenwerking met muziekschool Oost-Gelderland in Ulft."
"Nieuwe aanwas blijft belangrijk voor een vereniging. Wij hebben een belangrijke rol in ons dorp en streven er naar ons zoveel mogelijk te laten horen en zien. Stel je eens voor dat GOV er niet meer zou zijn. Dan wordt het angstig stil tijdens bijvoorbeeld de kermisrondgang en de intocht van Sinterklaas", voegt de voorzitter daar aan toe.
Het GOVini circusconcert begint zondag 24 juni om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De Gent is te vinden aan de Ds. Van Dorpstraat 1 in Gendringen. Alle informatie over de vereniging is te vinden op www.govgendringen.nl.


Muziekschool sluit schooljaar af met eindmanifestatie

ULFT/DOETINCHEM/'s-HEERENBERG - Muziekschool Oost-Gelderland sluit traditiegetrouw het schooljaar af met een muzikale eindmanifestatie. De manifestatie bestaat uit diverse voorstellingen en activiteiten verdeeld over vier dagen: zaterdag 30 juni, vrijdag 6 juli, zaterdag 7 juli en zondag 8 juli.

Op zaterdag 30 juni start de eindmanifestatie bij Schouwburg Amphion in Doetinchem met om 11.00 uur een presentatie van alle tweedejaars AMV leerlingen. In een afwisselend programma laten zij zien wat ze geleerd hebben. Tevens ontvangen zij dan hun getuigschrift. Om 12.30 wordt het programma vervolgd met de musical 'Hippietijd', uitgevoerd onder leiding van Elène Vaye door de musicalleerlingen van Muziekschool Oost-Gelderland. Daarna vindt om 15.30 uur een concert in de kleine zaal plaats en om 19.30 uur een concert in de grote zaal.
Op vrijdag 6 juli vindt om 19.30 uur een concert plaats in Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg. Zaterdag 7 juli om 15.00 uur is de dansvoorstelling 'Dans van Atlantis' te zien in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, gevolgd door een slotconcert om 19.30 uur. Tot slot treden de bands van de muziekschool en vocalgroup the Vivids op zondag 8 juli tussen 14.00 en 18.00 uur op bij café Merleyn in Doetinchem.
Met uitzondering van de optredens bij café Merleyn zijn voor alle voorstellingen toegangskaarten noodzakelijk. Deze zijn verkrijgbaar op de dag zelf aan de zaal, een half uur voor aanvang van de voorstelling. Kaarten voor de concerten en de AMV-voorstelling kosten voor volwassenen 5 euro (kinderen t/m 12 jaar: 2,50 euro). Kaarten voor de musical- en de dansvoorstelling kosten 7,50 euro voor zowel kinderen als volwassenen.
Voor meer informatie, zie de website.


muziekschooloostgelderland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant