De programmering van het openluchttheater is divers, van kindervoorstellingen tot tributebands. Foto: Norbert Erinkveld
De programmering van het openluchttheater is divers, van kindervoorstellingen tot tributebands. Foto: Norbert Erinkveld

Zestig jaar openluchttheater

Algemeen

VOORST - In het weekend van 29 en 30 juni en 1 juli herdenkt de Stichting Openluchttheater Engbergen het feit dat 60 jaar geleden het theater in bosgebied Engbergen officieel geopend werd door burgemeester van Gendringen, Piet Cramwinckel.

Zij doet dit samen met het Oude IJsselstreek Muziekfestival dat ook jarenlang gebruik maakte van het openluchttheater en voor deze keer er weer naar terugkeert. Samen zorgen zij voor een overvol weekend met voor elk wat wils.
Vrijdag opent het Oude IJsselstreek Muziekfestival met een optreden van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen met de lokale solisten Valentine Reijers, Luc ten Brinck, Emma Lukassen en Robin Slutter. Deze voorstelling is geheel volgens de traditie van het Muziekfestival gratis toegankelijk.
Zaterdag is het de beurt aan de het OLT Engbergen. Onder het motto 'Engbergen zingt Hollands' staan optredens van Djaimy Veugelink, Dani Raben, Belinda Kinnaer, Stef Ekkel en Fortuna Doetinchem.
Zondagmorgen organiseert het Muziekfestival de in dit kader bekende oecumenische dienst. De middag is voor de jongste jeugd. Sander en Barry van Warboel zullen samen met hen een uurtje zingen en dansen. De heren zorgen al jaren voor een goed gevulde tribune. Meer info: openluchttheater-engbergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant