Diny Klompenhouwer, in de bloemetjes gezet vanwege haar grote verdiensten voor de zangvereniging, met naast  de jubilarissen Willey Weenink en Sien Beernink, dirigente Riet Lieverdink (vlnr). Foto: G. W. Huinink
Diny Klompenhouwer, in de bloemetjes gezet vanwege haar grote verdiensten voor de zangvereniging, met naast de jubilarissen Willey Weenink en Sien Beernink, dirigente Riet Lieverdink (vlnr). Foto: G. W. Huinink

Twee bijzondere jubilarissen gemengd koor de Vriendenkring

75 en 65 jaar lid van Sinderens koor

SINDEREN - Het 65-jarig jubileum van Willy Weenink bij het Gemengd koor De Vriendenkring is al best bijzonder. Maar haar jubileum wordt nog overtroffen door dat van Sien Beernink. Zij is namelijk al driekwart eeuw (!) bij het koor en nog altijd vervult zij haar rol als sopraan met veel plezier op de maandagavonden.

Sien Beernink kwam in 1943, als vijftienjarig meisje bij het gemengd koor De Vriendenkring. Inmiddels is zij dus 75 jaar lid van het koor en viert haar 75-jarig jubileum. Al eerder werd haar een koninklijke onderscheiding toegekend voor haar verdiensten voor het koor. En nog steeds komt ze trouw op de maandagavond haar sopranenrol vervullen en verlevendigt zij de koffie pauzes met haar humor en wijsheid. De koorleden hopen dat zij nog vele jaren met hen mee zal zingen, hoewel ze zich realiseert dat dat beperkt kan zijn.
Willy Weenink is 65 jaar lid van de Sinderense zangvereniging, eveneens als sopraan. Met een kritische blik en een groot gevoel voor humor draagt ook zij zeer bij aan de speciale, hoogst plezierige sfeer in de vereniging.
De koorleden, die onder leiding staan van dirigent Riet Lieverdink, genieten van het zingen en de uitvoeringen die zij zo nu en dan mogen verzorgen.

Meer berichten