Lintje voor Tonnie Schreur tijdens kermiskoffietafel

ULFT - Tonnie Schreur uit Ulft is de trotse bezitter van een lintje. Op zondag 8 juli 2018 reikte burgemeester Otwin van Dijk hem de Koninklijke onderscheiding - Lid in de Orde van Oranje-Nassau - uit. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse kermiskoffietafel van Schutterij De Eendracht, waar mensen die veel betekenen voor de schutterij en de Oerse gemeenschap in het zonnetje worden gezet.

Al 22 jaar is Schreur bestuurslid van Schutterij De Eendracht, waarvan twintig jaar als voorzitter. In deze jaren heeft hij de schutterij naar een hoger plan weten te tillen. Zo is, dankzij zijn inzet, de aankoop van het Zwarte Plein gerealiseerd, waardoor dit plein zijn functie kon behouden voor de activiteiten van het dorp en het buurtschap Oer in het bijzonder.
Schreur trad in 2011 toe tot het bestuur van Stichting Huntenpop Belangen. Samen met collega-bestuurders stuurt hij ongeveer 250 vrijwilligers en leden van de meewerkende regionale verenigingen aan, is vrijwilligerscoördinator en verantwoordelijk voor de organisatie van de horeca. Ook heeft hij zitting in het bestuur van de Stichting Oude IJsselstreek 65+ en is hij actief voor de Hartstichting en de Moeder Teresa Stichting.
Tonnie Schreur zet zich enorm in voor de Ulftse gemeenschap, altijd vanuit het motto van de schutterij: broederschap, trouw en dienstbaarheid. De vrijwillige werkzaamheden voert hij uit naast zijn drukke baan als Senior Industrial Engineer bij Besi Netherlands B.V.

Meer berichten