De lancering van de app was vorige week donderdag in Doetinchem. Foto: PR
De lancering van de app was vorige week donderdag in Doetinchem. Foto: PR (Foto: )

Laborijn lanceert app voor werkzoekenden


REGIO - Laborijn heeft een nieuwe app voor werkzoekenden gelanceerd. Op donderdag 5 juli was de introductie. Deelnemers van de 'werkmiddag' kregen hem geïnstalleerd op hun mobiele telefoon. Het doel van de app is om uitkeringsgerechtigden nog beter te ondersteunen in de zoektocht naar werk.

Op de 'werkmiddag', die wekelijks plaatsvindt, krijgen uitkeringsgerechtigden ondersteuning van Laborijn bij het vinden van een baan. Deze ondersteuning wordt nu digitaal uitgebreid met de app. De ze geeft de gebruiker informatie over zaken rondom uitkering en werk. In de app staan onder meer sollicitatietips en actuele vacatures. Daarnaast is, door een chatfunctie, snel en persoonlijk contact met Laborijn mogelijk.

Uitbreiding
Vorig jaar is Laborijn, in samenwerking met 8TING, gestart met digitale ondersteuning van haar doelgroepen. Tijdens deze pilotfase, waarin een beperkte groep experimenteerde met de app, is gebleken dat de communicatie tussen gebruikers en Laborijn werd geoptimaliseerd. De gebruikers voelden zich beter geïnformeerd. Met de uitbreiding van de app naar de groep uitkeringsgerechtigden hoopt Laborijn al haar doelgroepen nog beter te kunnen ondersteunen.

Meer berichten