Urban Oasis. Foto: NL GreenLabel/Nico Wissing
Urban Oasis. Foto: NL GreenLabel/Nico Wissing

Oase in de stad Ulft

Algemeen

Oase in de stad Ulft 

ULFT - De provincie Gelderland geeft ruim zes ton subsidie om op het DRU industriepark in Ulft de eerste 'Urban Oasis' te ontwikkelen. De andere heft voor de kosten van dit project, dat door landschapsontwerper Nico Wissing is bedacht, komt van (Achterhoekse) bedrijven. De 'urban oasis' is een innovatief stadspark met allerlei technologieën om de stad schoner en duurzamer te maken.

Door Walter Hobelman

Hoewel er inhoudelijk nog niet veel bekend is over het plan lijkt niets de komst in de weg te staan. In een persbericht van de provincie Gelderland zegt gedeputeerde Bea Schouten: "Dit idee hebben we nodig om Gelderland en Nederland duurzamer te maken en de stad leefbaarder." Steden moeten duurzamer en gezonder worden. Tegelijkertijd is de ruimte beperkt. Daarom ontwierp Wissing een plek van slechts 300 vierkante meter waarin een breed scala aan schone technologieën en biodiversiteit een plek krijgen. Gezonde lucht, energieneutraliteit en meer biodiversiteit zijn de speerpunten. Een stukje natuur in de binnenstad dat bijdraagt aan gezond wonen, werken en leven.
De eerste Urban Oasis in Ulft wordt gebruikt om het idee van Wissing door te ontwikkelen. Het laat mensen van over de hele wereld kennismaken met het innovatieve stadspark. Voor de ontwikkeling van de Urban Oasis gaan Hybrid Landscape BV van Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra samenwerken met andere Achterhoekse bedrijven, diverse toonaangevende wetenschappers zoals Bob Ursem en Kim van der Leest en opleidingen. Daarmee zetten zij de Achterhoek op de kaart als innovatieve regio die slimme oplossingen bedenkt en toepast voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van leefbaarheid in de stad.
Vrijdagmiddag was er bij zowel gemeente Oude IJsselstreek als bij Hybrid Landscap BV niemand bereikbaar voor een reactie op het plan.

Lees meer hierover in de papieren editie van Gelderse Post van komende week.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant