Oude IJsselstreek Doet gelanceerd

GENDRINGEN - Vrijwilligers, organisaties, buren en bewoners van de gemeente Oude IJsselstreek zijn sinds 31 juli verbonden in een nieuwe organisatie: Oude IJsselstreek Doet. Hierin zijn BUUV Oude IJsselstreek en het servicepunt Vrijwilligerswerk opgegaan. Oude IJsselstreek Doet bemiddelt tussen vraag en aanbod. Met de nieuwe naam en nieuwe website is het doel om nog meer inwoners van de gemeente te ondersteunen bij het bieden en zoeken van hulp.

Bij burenhulp gaat het om diensten of kleine klusjes die mensen voor elkaar kunnen doen, zonder dat hier direct iets tegen over staat. Bijvoorbeeld boodschappen doen of de tuin winterklaar maken voor iemand die dat zelf niet meer kan. Mensen die hulp willen geven of nodig hebben kunnen daarnaar vragen via de website, bij een van de inloopspreekuren of telefonisch.
De nieuwe organisatie helpt bij het zoeken naar vrijwilligerswerk en ondersteunt bij de werving van vrijwilligers. Er is een online vacaturebank waar gratis vrijwilligersvacatures geplaatst kunnen worden. Wie zelf geen passend vrijwilligerswerk vindt kan een intakegesprek krijgen. De nieuwe organisatie gaat dan op zoek.
Oude IJsselstreek Doet is te bereiken via de website, tijdens inloopuren op dinsdag van 10 tot 12 uur in wijkcentrum de Lichtenberg in Silvolde en op donderdag van 10 tot 12 uur bij Stichting Mini Manna Markt in Ulft, telefonisch tijdens de inloopuren via 06-83708411 en per mail via info@oudeijsselstreekdoet.nl.

www.oudeijsselstreekdoet.nl

Meer berichten