Bijenvereniging geeft cursus

Algemeen

VARSSEVELD - De bijenvereniging Varsseveld e.o. die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert, blijft zoals altijd actief met het organiseren van lezingen en cursussen om het houden van bijen te bevorderen. Juist met de huidige verschraling van het milieu is een goede opleiding een voorwaarde om de bijenvolken gezond te houden.

In december start de eerste theorieles van de nieuwe cursus, die bestaat uit vijf theorie- en twaalf praktijklessen. De praktijklessen zijn van maart tot en met september volgend jaar op de bijenstand van de vereniging op het landgoed bij Westendorp. Tijdens deze lessen leren de cursisten alle handelingen om een bijenvolk goed te begeleiden, zoals: zwermverhindering, ziektebestrijding, honingoogst en inwintering. Het examen is volgend jaar en begin 2020 wordt aan het begin van het seizoen nog een opfrisdag georganiseerd om de weggezakte kennis weer wat op te halen.
Voor verdere informatie en aanmelding kan gemaild of gebeld worden met het secretariaat: nbv.varsseveld@gmail.com of tel. 0544 - 375247.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant