Zwemmen om af te vallen

Algemeen

VARSSEVELD - Overgewicht is een toenemend probleem. Het is de hoeveelheid eten, het soort eten, maar ook een tekort aan lichaamsbeweging. Daar hebben Zwem- en Sportcentrum Van Pallandt, Therapeutisch Centrum Varsseveld en Sensire dieet en voeding iets op gevonden: Aqua Slank. Een wekelijkse groepsles in het zwembad, speciaal voor mensen met overgewicht, vanaf dinsdag 28 augustus.

“De groep wordt gestart om op een verantwoorde manier in het water af te vallen en zich fitter te voelen,” zegt Renske Diepenbroek, diëtist bij Sensire. “Het gaat dan niet alleen om het gewichtsverlies, het prettig voelen in het zwembad en met plezier bewegen zijn minstens zo belangrijk.” Bij het programma hoort ook een intake en meting bij Therapeutisch Centrum Varsseveld en advies van de diëtist. Een groot deel van de kosten wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar. De lessen zijn wekelijks van 18 tot 18.45 uur.
Meer informatie over inhoud en kosten bij Therapeutisch Centrum Varsseveld: tel. 0315-230100, e-mail info@therapievarsseveld.nl of bij Renske Diepenbroek-Apenhorst: tel. 0900-3438435, e-mail r.diepenbroek@sensire.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant