V.l.n.r. Koen Heuvels, Marc van Uum, Anita Ermers (bestuur Coöperatie) en Anja Dijcker, Pastoor Pauw (bestuur Parochie)
V.l.n.r. Koen Heuvels, Marc van Uum, Anita Ermers (bestuur Coöperatie) en Anja Dijcker, Pastoor Pauw (bestuur Parochie) Foto: Susan Ermers

Silvoldse kerk wordt Mauritiusgebouw

Algemeen

SILVOLDE - Het bisdom heeft goedkeuring gegeven, de leveringsakte is getekend: op vrijdag 10 augustus was na lange tijd van gesprekken de overdracht van het kerkgebouw in Silvolde van de Parochie Maria Laetitia aan de Coöperatie Mauritius een feit.

Nadat bij notariskantoor Passmann in Terborg de levering had plaatsgevonden overhandigde vicaris Pauw bij het kerkgebouw de sleutel aan het bestuur van de Coöperatie. Dit bestaat uit Anita Ermers (voorzitter), Koen Heuvels (penningmeester) en Marc van Uum (secretaris).
Coöperatie Mauritius kan nu verder met ontwikkeling en uitvoering van plannen voor de kerk, waar in mei de laatste eredienst plaatshad. Enerzijds zullen de activiteiten met de uitvaartondernemers in Het Anker, het uitvaartcentrum binnen het gebouw, voortgezet en uitgebreid worden. Anderzijds wordt de grote kerkzaal geschikt gemaakt voor tal van activiteiten zoals jubileumconcerten, tentoonstellingen en netwerkbijeenkomsten. Ook de geloofsgemeenschap, als huurder van Coöperatie Mauritius, blijft voor haar vieringen het kerkgebouw gebruiken.
Binnenkort zal een eerste Algemene Ledenvergadering worden gepland waarvoor alle aspirant-leden van Coöperatie Mauritius worden uitgenodigd. Wie belangstelling heeft voor het gebruiken van een van de ruimten in het Mauritiusgebouw kan mailen naar info@top-ibc.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant