Akkerrandenfietstocht Sinderen

Algemeen

SINDEREN - Op zondag 26 augustus vind de IVN akkerranden fietstocht Sinderen plaats. Start is om 10.00 uur bij koffieboerderij Groot Nibbelink, Nibbelinklaan 12, Sinderen.

Patrijzen zijn vogels die horen bij het akkerland van de Achterhoek, maar we zien de patrijs bijna niet meer. Op tal van plekken probeert men door inzaaien van akkerranden met een speciaal zaadmengsel het behoud van de patrijs een handje te helpen. Deze biodiversiteit draagt ook bij aan de belangrijke voedselrijkere bodem. Hierdoor ontstaat ook biodiversiteit, waardoor ook bijen en vlinders gevoed kunnen worden. Deze gegidste fietstocht van 17 kilometer tussen Sinderen en Silvolde, voert langs enkele van bloeiende kruidenrijke akkerranden in dit prachtige Achterhoeks landschap
De tocht voert over kerkenpaden, via het haltehuisje op Sinderen, langs kampeerboerderij de Küper en eindigt bij theeschenkerij/natuurtuin NatuurlijkBUITEN.

Deze excursie is een samenwerking tussen de IVN werkgroepen Strang & Iessel en de Vogelwerkgroep.
Akkerranden wordt uitgevoerd door de agrarische natuurvereniging VAL Oude IJssel. Zij hebben als doel Natuur- en landschapswaarden te behouden en te versterken. Er zijn geen kosten aan deze fietstocht verbonden, een vrijwillige bijdrage is welkom. Opgave bij Frank ter Berg, tel 0315 – 323764.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant