Vriendengroep De Drankelingen wint met bloemenwagen 'Zomertocht' voor de twaalfde keer in achttien jaar de eerste prijs. Foto: Karin Hofs
Vriendengroep De Drankelingen wint met bloemenwagen 'Zomertocht' voor de twaalfde keer in achttien jaar de eerste prijs. Foto: Karin Hofs Foto: Karin Hofs

Twaalfde zege voor De Drankelingen

Algemeen

VARSSEVELD - Vriendengroep De Drankelingen uit Varsseveld heeft weer een geweldige prestatie neergezet. Voor de twaalfde keer in achttien jaar won hun optochtwagen op zaterdag 18 augustus in de categorie grote bloemenwagens de eerste prijs.

Het bouwen van een wagen van deze grootte kost enorm veel voorbereiding en tijd. Het proces van 'idee aan tafel' tot een object met vier wielen en meer dan 100.000 bloemen begint al in oktober. Dan is de eerste brainstormsessie. Nadat het onderwerp is bepaald, werken Wilbert Neijenkamp en Arthur Reijnoudt het idee nader uit in een maquette op een schaal van 1:10. Begin maart komt het bouwen op gang. Tot half juni wordt op vaste avonden door zes tot acht man aan het geraamte gewerkt. Vervolgens wordt papier op het geraamte geplakt en volgt het intekenen en aanbrengen van de kleuren.
Het weekend voor de optocht wordt de hal ingericht voor het plakken van de bloemen dat op maandagavond begint. “Op dinsdag en woensdag plakken we van 9.00 uur ’s ochtends tot soms ver na middernacht. Het moet immers op donderdagmiddag klaar zijn”, zeggen Arthur en Wilbert. “Wat een wagen bouwen zo leuk maakt is de uitdaging om steeds weer iets nieuws te bedenken en dit met de groep voor elkaar te krijgen. En natuurlijk de gezelligheid en de lol. In de plakweek hebben we ’s avonds zo tussen de 75 en 100 mensen die komen helpen. Dat is toch geweldig!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant