Kinderloop voor Hoop. Foto: Mark Vialle
Kinderloop voor Hoop. Foto: Mark Vialle (Foto: MARK VIALLE)

KinderLoop voor Hoop zondag 23 september

ULFT - Tijdens de SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek is er ook een KinderLoop. Helaas worden ook kinderen ook geconfronteerd met kanker. Sommigen kennen iemand met kanker, zijn zelf ziek (geweest) of misschien is er iemand in hun omgeving overleden.

Waar de 24 uur durende SamenLoop voor volwassenen symbool staat voor de voortdurende strijd tegen kanker, gaan de kinderen een wandeltocht van 24 minuten houden. Ze lopen op hetzelfde terrein, met hetzelfde doel: het leven vieren en zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF. De KinderLoop is dus een korte versie van de SamenLoop en bedoeld voor kinderen van de basisschool, maar ook broers, zussen, vrienden of vriendinnen zijn welkom. Op en rond de atletiekbaan in Gendringen worden dan diverse activiteiten georganiseerd. Uiteraard kan er een hapje en drankje gekocht worden en zijn er liveoptredens van verschillende muziekgroepen. Wellicht ook spannend om eens op een echte atletiekbaan te lopen.
De KinderLoop vindt plaats op zondag 23 september vanaf 11.00 uur op het terrein van Atletico'73 aan de Waalstraat 5 in Gendringen. De warming-up wordt gedaan door Warboel, aansluitend lopen de kinderen. De jonge deelnemers kunnen zich inschrijven wanneer ze minimaal 5 euro inschrijfgeld betalen en krijgen dan aan de start het paarse SamenLoop-T-shirt als blijvend aandenken. De kinderen zouden zich kunnen laten sponsoren door familie, vrienden, buren of andere bekenden. Ze zouden ook klusjes kunnen doen, nagels lakken zoals Tijn of zelfgemaakte knutsels en koekjes kunnen verkopen. Of bijvoorbeeld lege statiegeldflessen ophalen en inleveren bij de Coop. Deze supermarkt verdubbelt dan het statiegeld voor dit goede doel. Daarvoor zit er een speciale knop op de flessen inleverautomaat.
In gemeente Oude IJsselstreek is er een aantal scholen die inmiddels medewerking hebben toegezegd. Als er geen informatie is ontvangen bezoek dan de website en bekijk alle informatie onder kinderloop.
Kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen aan de slag om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De website staat op: www.samenloopvoorhoop.nl/oude-ijsselstreek. De commissie KinderLoop is voor vragen, opmerkingen, sponsoring te bereiken via kinderloop.slvhoij@gmail.com.

Meer berichten