Samenloop voor Hoop wordt gehouden op de atletiekbaan in Gendringen/Ulft. Foto: PR SamenLoop
Samenloop voor Hoop wordt gehouden op de atletiekbaan in Gendringen/Ulft. Foto: PR SamenLoop

SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek wordt groots

Algemeen

ULFT - Met inmiddels al ruim 600 wandelaars, zo'n 25 teams en een uitgebreid randprogramma is de 'SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek' op voorhand al een succes. De organisatie van deze wandelestafette (om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker) gaat echter nog niet voldaan achterover leunen. Integendeel, er wordt nog keihard gewerkt om het evenement tot een groot succes te maken.

Zaterdag 22 en zondag 23 september verandert de atletiekbaan van Atletico'73 in Gendringen in een paarse zee. Paars is 'de kleur' die door het Koningin Wilhelmina Fonds is uitgekozen als huiskleur voor de SamenLoop voor Hoop. Vanaf de start op zaterdag om 14.00 uur tot en met de afsluiting op zondag om 14.00 uur is er op en rond de atletiekbaan van alles te beleven. Natuurlijk wordt er non-stop, vierentwintig uur gewandeld door deelnemers van de verschillende teams. In estafettevorm wisselen de deelnemers elkaar af, zodat het voor iedereen haalbaar is om mee te lopen. Het is geen wedstrijd, maar een wandeltocht waarin 'het leven vieren en stilstaan bij kanker' de boventoon voert.
Gedurende het evenement is er een aantal ceremoniƫle momenten waarbij bijvoorbeeld extra aandacht is voor eregasten (mensen die kanker hebben of ex-patiƫnt zijn). Ook wordt in de avond stilgestaan bij hen die helaas zijn overleden aan kanker. Met speciale kaarsenzakken wordt een indrukwekkend lichtspoor gevormd.
Verder is er een braderie met kraampjes waar allerlei zaken verkocht worden waarvan de opbrengst rechtstreeks gaat naar het grote doel; zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek en preventie. Het evenement wordt omlijst met muziek en is er op zondagmorgen om 11.00 uur een speciale kinderloop waarbij 'Warboel' de warming-up verzorgt. De hele organisatie wordt uitgevoerd door vrijwilligers.
Woensdag 5 september is tijdens een informatieavond voor de deelnemende teams en vrijwilligers een eerste tussenstand bekendgemaakt. Daar maakte burgemeester Otwin van Dijk die ambassadeur is van SamenLoop voor Hoop, bekend dat er inmiddels al bijna twintigduizend euro bij elkaar is gebracht. Een mooi begin, maar de organisatie gaat voor meer.
Alle informatie over de SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/gelderland/oude-ijsselstreek/ Het is nog steeds mogelijk om als deelnemer, team of vrijwilliger aan te melden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant