Silvolde-preses Geno Mijnen verwacht dat zijn club in het voordeel is zondag. Foto: John van der Kamp
Silvolde-preses Geno Mijnen verwacht dat zijn club in het voordeel is zondag. Foto: John van der Kamp

Silvolde ontvangt Zieuwentse promovendus RKZVC

Algemeen

Geno Mijnen vertrouwt op ervaring

Door John van der Kamp

SILVOLDE – De kersverse Silvolde voorzitter Geno Mijnen had gehoopt, dat de wedstrijd tussen zijn club en RKZVC zaterdagavond gespeeld had kunnen worden. Door onvoorziene omstandigheden is de aftrap toch op zondag.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering, vorige week maandag, is Geno Mijnen gekozen tot voorzitter. Een functie, die na het vertrek van Peter Hoes in 2014 niet meer was ingevuld. "De inkt op het papier is nog niet droog", vult de geboren en getogen Silvoldenaar Geno Mijnen aan, die voorheen jarenlang bij SDOUC actief is geweest. Eerst als keeper, later als Hoofd Technische Zaken en daar zijn ervaring heeft opgedaan. Afgelopen seizoen liet Mijnen weten wel wat voor Silvolde te willen gaan doen. "De club gaf aan, bedenk zelf iets wat je wilt gaan doen, we zoeken dit, we zoeken dat. Ik ben niet iemand die in commissies gaat zitten. De club was ook op zoek naar een voorzitter. Daar ligt ook mijn ambitie en na gesprekken met bestuurslid Vincent Aalders, die al jaren hier in het bestuur heeft gezeten, hebben we de knoop doorgehakt welke rol ik daarin kan vertolken", aldus Mijnen, in het dagelijkse leven adjunct-directeur is bij Kremer installatietechniek. "Ik ga me de komende tijd meer oriënteren op de commissies en de mensen die daar zitting hebben qua organisatie. Gelukkig hoef ik geen puin te ruimen. Ik stap wel in een vereniging die hoog staat. Er zitten goede mensen in de commissies, idem in het bestuur."
Vorig seizoen werd Geno Mijnen nog op gepaste wijze bedankt door hoofdtrainer Dennis van Beukering voor zijn dienst als reservekeeper. "Dat was heel bijzonder, op m'n 53ste als keeper invallen in de hoofdklasse. Ze hadden mij geen betere waardering kunnen geven, al waren het slechts tien minuten." Zondag wacht een fantastische affiche. RKZVC uit Zieuwent komt naar Sportpark De Munsterman in een fase dat het nog niet lekker loopt bij de thuisclub. Van de drie wedstrijden, werden er twee (uit) verloren. "Afgelopen zondag was de tegenstander wel beter. Het seizoen is nog jong er is wel wat werk aan de winkel, maar het loopt nog niet zo wij het willen. Vorig jaar hadden we een flitsende start, daar lopen we nu tegenaan te hikken. We hebben kwalitatief best een heel goed team staan, dat mee moet kunnen met de Top-5 in de hoofdklasse. Dat kwam er zondag niet uit. Maar het kan zo zijn, dat we zondag wel die teamdynamiek hebben", vertelt Mijnen, die het volste vertrouwen heeft in een goede afloop tegen de debutant in de hoofdklasse. "Kwaliteit te over, we hebben echt goede voetballers. We hebben daarnaast de aantrekkingskracht uit de regio, jongens willen graag hier komen spelen en betalen gewoon contributie. Zij zien Silvolde een springplank, zij zijn ambitieus, willen zo hoog mogelijk spelen." Voormalig Silvolde-aanvaller Wout Blasman, die vertrokken is naar tweede divisionist GVVV, is hiervan een voorbeeld, dat geheel aansluit bij de visie van de voorzitter.
"Als je kijkt naar de beide clubs, die zondag hier op het veld staan, die hebben beiden het beleid tegen het licht aangehouden van 'waar willen we nu staan'. Silvolde heeft zich er gestaag naar toegewerkt, Zieuwent deed dat iets sneller, met dezelfde visie om zo hoog mogelijk te spelen. Een mooier affiche kunnen we eigenlijk niet hebben. Hopen dat het weer goed is. Ja, het scheelt een paar centjes dat we niet op zaterdagavond kunnen spelen. Uitermate jammer. Je kan er donder opzeggen dat er minimaal 1500 tot 2000 mensen op af waren gekomen."

"We gaan zondag uit van onze eigen kracht. In deze speciale wedstrijden komen bijzondere krachten boven, we weten waar onze sterke punten zitten en die gaan we benutten. Uiteraard weet Zieuwent dat ook. Ik hoop wel op een open wedstrijd. Beide ploegen willen voetballen. Als je dat voor ogen houdt, wordt het een hartstikke leuke wedstrijd. We moeten de wedstrijd, met onze ervaring op hoofdklasse niveau, tot een goed einde weten te brengen", vindt Mijnen.
De aftrap zondag op Sportpark De Munsterman is om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jurjen Kaper uit Groningen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant