PEERtoftheater speelt een vrolijke voorstelling. Foto: PR
PEERtoftheater speelt een vrolijke voorstelling. Foto: PR

Kinderboekenweek met Kinderboekenbal

Algemeen

REGIO - Van 3 tot en met 14 oktober wordt de jaarlijkse Kinderboekenweek gehouden met als thema 'Vriendschap: Kom erbij!". De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert een heus Kinderboekenbal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, met een theatervoorstelling door het PEERtoftheater en diverse leuke workshops op zaterdag 6 oktober. Het Kinderboekenbal wordt gehouden op zaterdag 6 oktober bij het Borchuus in Varsseveld, Kerkplein 3. De kosten bedragen vijf euro zowel voor kinderen als voor ouders, dit is inclusief een consumptie. Inschrijven voor deze middag kan via www.achterhoeksepoort.nl of in de Bibliotheek. Wel goed opletten: er is een apart inschrijfformulier voor kinderen en voor ouders.

Het PEERtoftheater speelt om 14.00 uur de theatervoorstelling 'Koken zonder diploma', voor alle ouders en kinderen. Een interactieve voorstelling waarbij de hulp van kinderen hard nodig is, "want koken, dat kunnen ze niet…. De ingrediënten vliegen je om de oren en de oven gaat op 'turbo'. Het is een race tegen de klok om de gerechten op tijd te serveren. Nu maar hopen dat het gaat lukken".
Vervolgens zijn er diverse workshops waaraan kinderen mee kunnen doen.
Een dansworkshop door dansschool DansJeFit. De workshop 'Kom erbij': over vriendschap en schrijven door schrijver Léon Biezeman: "Léon Biezeman was ooit het domste jongetje van de klas! Nu schrijft hij boeken, vertelt hierover en luistert graag naar andermans verhalen. Maar kunnen jullie ook samen een verhaal schrijven?"
En twee creatieve workshops: Striptekenen en Vriendschapsbandjes maken waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen. Ook is er een fotoshoot waarbij kinderen op de foto mogen met de bekende boekfiguur Pieter Konijn waarbij Hip & Stijl fotografie uit Aalten de foto's maakt.
Het Kinderboekenbal is voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Inloop is vanaf 13.30 uur, om 14.00 uur is de start met de theatervoorstelling 'Koken zonder diploma' voor iedereen, kinderen en ouders. Daarna kunnen de kinderen een keuze maken uit twee workshops (vol =vol). De middag wordt gezamenlijk afgesloten met een grote danshappening, begeleid door DansJeFit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant