Het bedrag is 64.031,59 euro! Foto: Henk van Raaij
Het bedrag is 64.031,59 euro! Foto: Henk van Raaij

Samenloop Oude IJsselstreek goed voor 64 mille

Algemeen

ULFT/GENDRINGEN - De Samenloop voor Hoop heeft in Oude IJsselstreek 64.031,59 euro opgebracht. Vanaf zaterdagmiddag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur werd er gewandeld voor de KWF, om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Door Henk Klein Holte

Jan Puthaar dankte namens het kankerfonds KWF de honderden deelnemers die de laatste loodjes volbracht hadden in de stromende regen op de atletiekbaan van Atletico '73. "Prachtig dat jullie dit in Oude IJsselstreek hebben bereikt. Met het geld kunnen we verder wetenschappelijk onderzoek doen naar deze vreselijke ziekte en ervoor zorgen dat over enige tijd mensen er niet meer aan hoeven te overlijden, maar dat het te genezen is of nog slechts een chronische ziekte is, waarvoor men goed behandel kan worden", hield Puthaar, die de Samenloop-organisaties in Noord-Oost Nederland bijstaat namens KWF.

Otwin van Dijk kreeg voordat het bedrag op de cheque werd geschreven nog het woord. Hij had 24 uur eerder, samen met de collega-burgemeesters van Doetinchem en Doesburg, Mark Boumans en Loes van der Meijs, het wandelevenement geopend met een gezamenlijke ronde. Hij prees de deelnemers en refereerde aan het slechte weer tijdens de 24 uur. In zijn woordje klonk veel respect en waardering door voor lopers en de organisatie. "Jullie hebben een geweldige prestatie neergezet met zijn allen. En lieten je niet door een spatje regen uit het veld slaan", zei Van Dijk met gevoel voor understatement. Hij kreeg de lachers op zijn hand."Ik realiseer me dat jullie zullen denken: dat kan hij mooi zeggen daar hoog en droog op dat podium. Maar ook ik heb met mijn collega's gisteren een ronde afgelegd, ook als verzopen katjes in de stromende regen. Nou ja, een rondje, ook wel twee hoor." Na een korte stilte, met zelfspot: "Ik maak het er voor mezelf niet beter op."

Het moment van de presentatie van het resultaat van deze Samenloop voor Hoop 2018 zorgde voor een vreugde-uitbarsting en applaus, met hier en daar een traan: maar liefst 64.031,59 euro kwam er uit de Samenloop voor Hoop-tasjes, bij de leden van de organisatie op het podium. En dat bedrag zal de komende weken nog iets oplopen en wordt pas in oktober definitief.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant