Dierendagshow in Ulftse SSP-HAL

Algemeen

ULFT - Ruim 500 dieren zijn op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober, direct na Werelddierendag te zien in Ulft. Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging "Silvolde en Omstreken" organiseert voor de vierde keer haar jonge dierendag in de SSP-JAL. Aan deze dierendagshow doen fokkers van vele verenigingen uit de regio mee.

Op zaterdag worden de konijnen, cavia's, kleine knagers, grote en dwerghoenders, serama's, sier- en oorspronkelijke duiven, sier- en parkvogels die dit jaar zijn geboren gekeurd door de keurmeesters. Het publiek mag daarbij aanwezig zijn. De keurmeesters beoordelen de dieren op bouw en type maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. Voor al deze onderdelen kunnen punten worden behaald waarna een predicaat kan worden toegekend.
Door het fokken van raszuivere dieren zijn de kleindierfokkers van belang voor het in stand houden van het Nederlands levend erfgoed. Voor alle bovengenoemde diersoorten hebben keurmeesters toegezegd om te keuren.
Naast de konijnen- en pluimvee verenigingen presenteren ook de volgende verenigingen hun dieren: vogelvereniging "de Vogelvriend" uit Varsseveld en "de Vogelvreugde" Ulft e.o..
Door de SSP-HAL worden verschillende diergerelateerde bedrijven uitgenodigd om tijdens dit dierevenement hun producten en/of diensten aan te bieden.
Na het grote succes van vorige jaren zijn er op zondag 7 oktober verschillende demonstraties te zien van de betrekkelijk nieuwe sport Konijn-Hop. Dit is een echte konijnensport voor jong en oud. Een sport waarbij konijnen met zo weinig mogelijk fouten over een serie hindernissen springen. Maar dat mag niet zo maar. Konijn-Hop wordt uitgeoefend volgens een tiental regels. Die zijn ingesteld om het dierenwelzijn van de dieren tijdens de sport en daarbuiten te waarborgen.
De openingstijden van de dierendagshow in de SSP-HAL aan de DRU-laan 2 zijn op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant