Huis Sinderen in 1873. Foto: PR
Huis Sinderen in 1873. Foto: PR

Geschiedenis van Huis Sinderen bij ADW

Algemeen

HEELWEG - Herman Hofs, Willem Meijerman en Willem Ormel vertellen op dinsdag 16 oktober over de geschiedenis van Huis Sinderen. De drie schrijvers doen dit op uitnodiging van de Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten - Dinxperlo - Wisch). Aanvang is 19.45 uur bij De Radstake in Heelweg. De toegang is gratis.

Tijdens deze avond staat de inhoud van het nieuw verschenen boek over Huis Sinderen centraal. Na een beschouwing over het begin van Huis Sinderen passeren de diverse eigenaren/bewoners van Huis Sinderen de revue en komt hun invloed op de omvang en verschijningsvorm van Huis en landgoed aan de orde. Hierbij ligt de nadruk op de familie Ruebel, die van 1803-1875 Huis Sinderen bewoonde. Verder is er aandacht voor de verschillende afbeeldingen van het Huis, de schaarse archeologische sporen en ook voor de drie begraafplaatsen rond de Sinderense kapel.
Aan het eind van de avond is er gelegenheid om vragen te stellen aan de drie auteurs van het boek.
Het Huis werd rond 1875 afgebroken. Van het bouwmateriaal werden in de directe omgeving van de kapel vijf boerderijen gebouwd, met karakteristieke kenmerken.

Boek
Het verleden is ook terug te vinden in het boek 'Huis Sinderen - Geschiedenis van een verdwenen landgoed', een uitgave van de Oudheidkundige Werkgemeenschap Aalten-Dinxperlo-Wisch (ADW). Het boek bundelt de resultaten van nieuw historisch onderzoek naar het verdwenen Huis Sinderen en zijn bewoners en al eerder gepubliceerde artikelen van Willem Meijerman, Herman Hofs en Willem Ormel.
Tijdens de avond bij de Radstake is er ook gelegenheid om dit boek aan te schaffen. De uitgave werd afgelopen voorjaar officieel gepresenteerd in het Buurtschapshuis van Sinderen. Het boek is (nog) verkrijgbaar bij ADW, ECAL en de boekhandels in Aalten en Varsseveld. Vanwege de grote belangstelling is de oplage van het boek voor een heel groot deel verkocht. Desondanks zal er geen tweede druk verschijnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant