Een elektrowagen. Foto: PR
Een elektrowagen. Foto: PR (Foto: )

Chauffeurs gezocht om van de elektrowagen in Varsseveld een succes te maken

VARSSEVELD - In de komende maanden hopen we de financiering rond te krijgen voor de aanschaf van een elektrowagen voor een chauffeursdienst in Varsseveld. Het is de bedoeling dat de elektrowagen vanaf begin 2019 dagelijks rondrijdt zodat mensen uit Varsseveld en buurtschappen die slecht ter been zijn hier een beroep op kunnen doen. Denk aan ritjes naar de kapper, huisarts, tandarts, apotheek, een boodschap in het dorp of bezoek aan familie, vrienden of activiteit.

De chauffeur kan maximaal drie personen tegelijk mee nemen en wacht ter plekke tot de bewoner weer naar huis gebracht kan worden. Als het gewenst is helpt de chauffeur de bewoner. Bewoners van Varsseveld kunnen van tevoren een rit afspreken of spontaan bellen.
Parkeren en het beschermde oplaadstation is bij De Bettekamp/Den Es.

Om dit te kunnen organiseren is Azora op zoek naar vrijwillige chauffeurs. Wie het leuk lijkt om hier op een of meerdere dagdelen in de week een bijdrage aan te leveren wordt uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 16 oktober vanaf 14.00 uur in de Bettekamp in Varsseveld. Voor meer informatie kan men contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Maria Griffioen, tel. 0315 25 84 84 of via m.griffioen@azora.nl.

Vrijwilligerscoördinator Griffioen hoopt dat belangstellenden zich melden: "Hoe super fijn is het dat iedereen in Varsseveld en omgeving die zelf niet meer ergens kan komen, opgehaald en teruggebracht wordt door een vriendelijke chauffeur in een mooie elektrowagen!"

Meer berichten