Samen blijkt inderdaad leuker

TERBORG - De inloop Samen is Leuker! heeft in zijn eerste aflevering al bewezen in een behoefte te voorzien. De bijeenkomst, op zaterdag 29 september gehouden door Sociaal werk Oude IJsselstreek, trok 26 bezoekers, en er zijn al meteen afspraken uit voortgekomen.

De bezoekers konden de inloop gebruiken om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Een aantal gastvrouwen en een gastheer stelden de bezoekers op hun gemak, want het is altijd spannend om met anderen in gesprek te gaan. Na de kennismaking waren er thematafels waar de aanwezigen het konden hebben over gezamenlijke interesses en om te kijken of er een match te maken is. En die zijn inderdaad ontstaan. Een aantal deelnemers gaat samen koken, twee heren spreken Arabisch en willen samen Nederlands spreken, een meneer wil een kaartclubje starten en heeft al vier kaarters gevonden, een echtpaar gaat koffie drinken met een ander echtpaar, twee dames gaan met elkaar koffie drinken en er zijn plannen gemaakt voor een trip naar Amsterdam. Met de nieuwe contacten wordt een basis gelegd om iets te doen aan de eenzaamheidsproblematiek.
De organisatie vindt de inloop Samen is Leuker! voor herhaling vatbaar en heeft al plannen voor begin 2019. Maar dan op een andere locatie.

Meer berichten