Volleybal-international Lonneke Sloetjes. Foto: Jessica de Lepper
Volleybal-international Lonneke Sloetjes. Foto: Jessica de Lepper (Foto: Jessica de Lepper)

Fotoparels van de Achterhoek bij DRU

ULFT - Een half jaar lang trok fotografe Jessica de Lepper met journalist Erik Hagelstein door het land voor het project Parels van de Achterhoek. Het resultaat is een boek waarin twintig levensverhalen zijn vastgelegd van Achterhoekers die nationaal en soms internationaal furore maakten. Een selectie van Jessica's foto's in het boek is binnenkort te zien in de DRU Cultuurfabriek.

'Parels van de Achterhoek' is een boek vol met prachtige persoonlijke, openhartige verhalen en eigenzinnige foto's van Achterhoekers als Bert Wagendorp, Guus Hiddink, Bennie Jolink, Nout Wellink, Gijs Jolink, Lonneke Sloetjes en Annemarie Jorritsma. Maar ook verrassende verhalen van een adviseur van het Witte Huis, de ambassadeur van Japan, een nanotechnoloog en een weergaloze jazzpianist. De levensverhalen in het boek vormen het bewijs dat je met talent en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen. Ook en misschien wel vooral als je uit de Achterhoek komt.
Een aantal van de portretten uit het boek, gemaakt door Jessica de Lepper (Doetinchem, 1975) is vanaf donderdag 8 november te bewonderen in de foyer van de DRU Cultuurfabriek. Jessica is autodidact, maar studeerde ook aan de Fotovakschool in Apeldoorn. De portretfoto's worden geëxposeerd met een bijpassende tekst. Door middel van QR-codes zijn filmpjes van de Parels te bekijken. In de tentoonstelling is ook een korte film te zien met daarin de straatinterviews die journalist Wim van de Louw met zijn zoon Noud maakte over de bekende oud-Achterhoekers die voorkomen in het boek.
De foto-expositie is tot en met 22 december te bekijken, gratis tijdens de openingstijden van de DRU Cultuurfabriek (kijk voor actuele openingstijden op de website).

www.drucultuurfabriek.nl

Meer berichten