Ivon van de Wetering en Kor Datema. Foto: PR
Ivon van de Wetering en Kor Datema. Foto: PR

Herfstfair in SSP hal tijdens dag van de armoede

Algemeen

ULFT - 'Meedoen aan onze samenleving' is een belangrijk speerpunt in het coalitieprogramma van Oude IJsselstreek. De Herfstfair die op 17 oktober wordt gehouden is een sprekend voorbeeld hoe dat 'meedoen' vormgegeven kan worden. De organisatie van de herfstfair is in handen van de Werkgroep Stap Vooruit, Sociaal Werk Oude IJsselstreek en de Raad van Kerken in Oude IJsselstreek.

Door Walter Hobelman

"We willen een evenement aanbieden waaraan letterlijk iedereen kan meedoen", vertelt Ivon van de Wetering van Sociaal Werk Oude IJsselstreek. "Ook al werken het lichaam, de geest of de portemonnee niet mee, iedereen is waardevol en iedereen hoort er bij." Onder het motto 'Doe mee, verzilver je moment' is er tijdens de herfstfair een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten, kraampjes en workshops. "Onze doelstelling is om mensen die vaak de deur niet uitkomen door allerlei oorzaken, deze keer wél naar buiten te halen en ze een dag aan te bieden waar ze zich prettig en begrepen kunnen voelen", legt medeorganisator Kor Datema van de Raad van Kerken uit.
Tijdens de herfstfair is er van alles te doen en te beleven. "We hebben allerlei organisaties en personen benaderd om duidelijk te maken op welke manieren men kan meedoen in de samenleving. Sport, cultuur, creatief, cursussen of opleidingen, betaald- of vrijwilligerswerk er is van alles aanwezig op de herfstfair", vertelt Van de Wetering enthousiast. Verschillende verenigingen presenteren zich, er is een presentatie van 'Oude IJsselstreek doet!' en ook een banenmarkt ontbreekt niet. "Daarnaast zijn er verschillende workshops gedurende de dag over bijvoorbeeld sollicitatievaardigheden. Maar er is ook een modeshow, verzorgd door ReFRee uit 's-Heerenberg, er is een tafel met weggeefspullen en natuurlijk zorgen we voor wat eten en drinken en een lunch. En er zijn verschillende kraampjes waar tegen low-budget prijzen leuke dingen te koop zijn."
Burgemeester Otwin van Dijk opent de dag om 10.00 uur en ook de wethouders Peter van de Wardt en Bert Kuster zijn een deel van de dag aanwezig. Om 10.30 en om 13.00 uur is er de mogelijkheid om mee te doen met workshops zoals: 'tips bij solliciteren', 'in gesprek met een recruiter', 'de update van de cv' en 'loopbaan-apk'. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven via opwegnaarwerk@rvk-oudeijsselstreek.nl. Verder zijn er workshops voor koorzang, schilderen, maar ook voor balsporten. In de lunchpauze vertelt wethouder Van de Wardt iets over het meedoenbeleid van de gemeente.
"Een heel gevarieerd aanbod dus", concludeert Datema. "Men hoeft niet de hele dag te komen, een dagdeel mag natuurlijk ook. Op Facebook gaan we de komende dagen steeds wat activiteiten alvast uitlichten." Voor mensen uit Varsseveld en omgeving wordt een speciale pendeldienst opgezet vanaf het Borchuus naar de SSP-Hal en terug. Ook daarover is op de Facebookpagina meer informatie te vinden.
"Ook voor de kinderen is er van alles te doen en te beleven, want meedoen is voor iedereen", benadrukt Van de Wetering. "Kom dus je voordeur uit kom binnen in de SSP hal en verzilver je moment. Men gaat gegarandeerd met nieuwe ideeën en inspiratie weer naar huis."
Op de Facebookpagina 'doe mee verzilver je moment' is alle informatie te vinden. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek