Jan Stern, de nieuwe trainer van vv Terborg. Foto: John van der Kamp
Jan Stern, de nieuwe trainer van vv Terborg. Foto: John van der Kamp (Foto: vanderkamp)

Terborg-trainer Jan Stern: 'Off-day tegen AD'69 snel uitwissen'

Derby tussen Terborg en VVG'25 dag eerder

Door John van der Kamp

TERBORG – De afspraak die Terborg-trainer Jan Stern met zijn spelersgroep heeft gemaakt was helder. Bij een goed resultaat afgelopen zondag tegen AD'69 gaat er een streep door de dinsdagtraining, zodat zijn groep de Terborgse kermis op dinsdag goed kan afsluiten. Maar na de offday in Aalten, Terborg verloor met 5-1, moest de selectie dinsdagavond wel opdraven en om te starten met de voorbereiding op 'de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen', thuis tegen buurman VVG'25. Vorig seizoen versloeg Terborg op Hemelvaartsdag in eigen huis de Gaanderenaren met 4-1.

Zaterdag na het laatste fluitsignaal zal blijken of VVG, de koploper in 4C, haar ongeslagen status heeft behouden.
"Ik had vooraf aan de spelers gevraagd om tijdens de kermis rekening te houden met de wedstrijd in Aalten. Vanaf het eerste fluitsignaal was het te slap en binnen acht minuten stonden we met 2-0 achter. Met de rust was het 4-0. Dramatisch, we misten de scherpte. Ik had gehoopt dat we na de rust een klein beetje konden herstellen. Op het eind was het 5-1. Een fikse tegenvaller. Zaterdag deze offday snel uitwissen", aldus Jan Stern, de 47-jarige trainer van Terborg, in het dagelijkse leven servicemonteur bij Atag keukenapparatuur.
Stern kan terugzien op een goede voorbereiding. Een mooie opsteker was de 2-1 winst bij HC'03 voor de beker en Ulftse Boys werd thuis met 7-0 verslagen. "We gaan voor het linkerrijtje en misschien kunnen we gaan voor een periode. In grote lijnen is de spelersgroep hetzelfde gebleven. Er zijn er een paar gestopt, maar ik heb er drie A-junioren bij, waarvan Siemen Kaak in de basis staat. Wat poppetjes op 'n andere plaats gezet, hierdoor staan we in de omschakeling nu beter. Cas Bekken is net terug van vakantie en heeft zondag zijn eerste minuten gemaakt", laat Stern weten.
Lars Krabbenborg, de 31-jarige trainer van VVG'25, is voortvarend begonnen in Gaanderen. "Aanvallend zijn we sterk en we scoren gemakkelijk en we proberen het altijd voetballend op te lossen. Dat resulteert in goede resultaten. Ik beschik over negentien spelers en drie keepers. Er zijn vijf jongens van de A overgekomen, waarvan de tweeling Alexander en Yannis Megens en een keeper, dat is Jim van Santen. Hij mag eigenlijk nog een jaartje in de A-jeugd mee, maar is nu al mijn eerste keeper. De concurrentie is groot en daar wordt de selectie alleen maar sterker van. Dat is gunstig voor de trainer. Ik kan nu meerdere keuzes maken", aldus Krabbenborg, die de afgelopen vier jaar de assistent is geweest van RKZVC-trainer Laurens Knippenborg. "Ik heb veel geleerd en mijn TC2-diploma behaald. Een betere leermeester dan Knippenborg had ik mij niet kunnen wensen."
Op de kermis zijn de selectiespelers van Terborg en VVG'25 afgelopen weekend elkaar al tegen gekomen. VVG'25 barst van vertrouwen en liet weten, dat de winnaar van de derby zaterdag al vast staat. Jan Stern, die in Gaanderen woont, weet wat hem zaterdag te wachten staat. "Dit is een echte derby, alle spelers ken ik bijna van a tot z en het gros van die groep heb ik zelf in de jeugd getraind. Ze hebben een goed team, de favorietenrol ligt bij VVG. Ze schreeuwen het ook van de daken, dat ze hier dik gaan winnen. 'Het wordt vier, vijf nul voor ons', kregen wij op de kermis te horen. Als ze verliezen moeten ze allemaal vijf euro in de pot stoppen. Ja, dat is nog een motivatie voor ons. 'Betaal die vijf euro maar vast' zeggen wij dan weer", lacht Jan Stern.
Voor Lars Krabbenborg is het als hoofdcoach zijn eerste derby. "Er zal zaterdag veel strijd bij komen, dat is normaal met een derby. Maar ik hoop wel dat ik twee voetballende ploegen ga zien. Vorig seizoen heb ik de wedstrijd in Terborg ook gezien en toen was er veel publiek. Laten we er een mooie wedstrijd van maken." Jan Stern hoopt dat zijn clubtopscorer Jeroen Graafland in deze derby iets moois kan laten zien. "Het zijn altijd mooie wedstrijden, de derby's tussen Terborg en Gaanderen. De laatste weken is Jeroen goed op dreef. Hij is belangrijk voor ons. Een voetballer die je de bal kunt geven en er wat leuks meedoet", weet Stern, die ook weet dat de rivaliteit wel wat getemperd is. "Vroeger gingen die derby's echt hard. Tijdens de wedstrijd kan het wel stevig gaan, maar na de wedstrijd is het feest in de kantine. We hebben een dj en zanger ingehuurd."
De aftrap op Sportpark De Paasberg is zaterdagmiddag om 16.00 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Vincent Beunk uit Lichtenvoorde.

Meer berichten