In het binnenbad in Terborg wordt de zwemvierdaagse gehouden. Foto: PR
In het binnenbad in Terborg wordt de zwemvierdaagse gehouden. Foto: PR

De Nationale Zwem4daagse bij De Gendten in Terborg

TERBORG - Van 14 tot en met 19 oktober houdt Zwem- en waterpolovereniging De Gendten voor de 44ste keer de Zwem4daagse in Terborg. De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee kinderen gestimuleerd worden om te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van het zwemdiploma veilig zijn in en om het water.

Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom houdt Zwem- en waterpoloverenging De Gendten van 14 tot en met 19 oktober de Zwem4daagse. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond. Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers vier dagen een afstand van 250m of 500m per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Iedereen die in het bezit is van Zwemdiploma A mag mee doen aan de zwem4daagse.

Krokobil, de mascotte van het zwembad, zal op zondagmiddag aanwezig zijn om iedereen aan te moedigen.
Online inschrijven is mogelijk via zwem4daagse.nl - deelnemen - Terborg. Daarnaast is de voorinschrijving nog tot en met zaterdag 13 oktober bij de kassa van sportcentrum Laco Oude IJsselstreek. Na-inschrijving, die een euro extra kost is mogelijk op zondag 14 oktober bij Laco Oude IJsselstreek (De Gendten). De kosten bedragen 7,50 euro per persoon (alle leeftijden). Een ouder en een kind betalen samen tien euro, en dat is inclusief een medaille voor het kind. De starttijden van de zwem4daagse zijn te vinden op de site van De Gendten.


www.degendten.nl

Meer berichten