Kunstcursus 'Inspiratie, de bron van alles' door Maria Driessen

Wellicht was dit de muze, de inspiratiebron van Georg Breitner. Foto: PR
Wellicht was dit de muze, de inspiratiebron van Georg Breitner. Foto: PR

VARSSEVELD - Kunsthistoricus Maria Driessen geeft een korte cursus over kunst onder de titel 'Inspiratie, de bron van alles' in de Bibliotheek Varsseveld, start maandag 29 oktober.

'Inspiratie, de bron van alles'. Deze uitroep vertolkt de inhoud van de cursus: het gaat over inspiratie. Waar halen beeldend kunstenaars hun inspiratie vandaan? Hoe verhoudt de kunstenaar zich tot zijn/haar inspiratiebron? En is een bepaalde inspiratie gerelateerd aan een bepaalde tijd? Op deze vragen komt een antwoord tijdens de cursus.

De bronnen van inspiratie zullen thematisch behandeld worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de muze, religie, natuur of een maatschappelijke overtuiging. De periode die bestreken wordt, loopt van eind negentiende eeuw tot nu. Schilders, beeldhouwers, architecten en fotografen uit Europese landen (waaronder Nederland) worden gerelateerd aan hun specifieke inspiratiebron.
De cursus wordt gehouden in de Bibliotheek Varsseveld, Borchgraven 4, op de maandagen 29 oktober, 5 en 12 november van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten leden vijftig euro, niet-leden zestig euro. Inschrijven is verplicht en mogelijk via www.achterhoeksepoort.nl of in de Bibliotheek.

Meer berichten