Foto:

Body-fitnesster Bernice Sangers gaat op herkansing voor Amerika-ticket

SILVOLDE - Met haar tweede plaats in de 'Dennis James Classic' kwalificatiewedstrijd in het Duitse Frankfurt is body-fitnesster Bernice Sangers er nog niet in geslaagd om een ticket naar Amerika te bemachtigen. Vol goede moed richt de Gendringse topsportster haar aandacht daarom nu op de 'William Bonac Classic' op 17 november in Amsterdam.

Door Walter Hobelman

"Het ging best goed in Frankfurt", blikt Sangers terug. "Ik was helemaal in mijn element. Het sfeertje vooraf, de spanning maar tegelijkertijd ook ontspanning met de directe concurrenten achter de schermen, alles klopte. Natuurlijk wil ik de beste zijn en als dat dan net niet lukt dan is dat balen, maar life goes on, toch? Ik ben blij met wat ik heb gepresteerd en wat ik heb laten zien. Als Markus Rühl (een Duitse ex-beroeps bodybuilder, WH) op het moment dat ik het podium afloop zegt: "Deze Nederlandse dame is in ieder geval veel mooier dan alle voetballers van Nederland bij elkaar", dan heb ik blijkbaar toch indruk gemaakt", concludeert Sangers.

Op 17 november moet het nu gaan gebeuren. "Ik ben natuurlijk nog niet uitgetreden", vindt de bodybuildster. "Het is nu een kwestie van 'in shape' blijven en daar moet ik hard aan blijven werken. Dat is geen straf, want ik heb er alles voor over om stappen in mijn carrière te gaan zetten", zegt Bernice. Om haar droom te realiseren is de bodyfitnesser een crowdfund actie gestart. "Het is best een dure sport. Ik moet veel investeren in kosten voor een goede coach, supplementen, wedstrijd-bikini, hotelkosten, tanning, posingschoenen, inschrijfgeld en dergelijke. En omdat het niet echt een bekende tak van sport is, staat het bedrijfsleven niet echt open voor sponsoring. Daarom doe ik het op deze manier."

Meer informatie over de crowdfundingactie is te vinden op www.getfunded.nl/campagne/1245-support-bernice-pro-card-ifbb.

Meer berichten