De Raad van Elf van Stichting Iseldonk. Foto: Guus Tinnevelt
De Raad van Elf van Stichting Iseldonk. Foto: Guus Tinnevelt

Stichting Iseldonk opent carnavalsseizoen

Algemeen

ULFT - Stichting Iseldonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval, opent op zondag 11 november het nieuwe carnavalsseizoen 2018-2019 met de traditionele 11e-van-de-11e-viering in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Deze 11e van de 11e viering wordt traditiegetrouw gehouden op de zondag ná 11 november. Dit jaar valt de viering precies op zondag 11 november. Voorzitter Theo Wensing wil van deze toevallige samenloop gebruik maken door zijn functie als voorzitter van Stichting Iseldonk neer te leggen. Na een voorzitterschap van twee keer elf jaar vindt Theo het mooi geweest en wil hij zijn taken overdragen aan de jeugd. Wel blijft Theo voorlopig zijn rol als president en gastheer tijdens de de Iseldonkse pronkzittingen vervullen. Precies om 11 over 11 zal er worden gestart met het bekendmaken van de nieuwe carnavalsleuzen voor het carnavalsseizoen 2019.

Er zijn diverse gastoptredens, waaronder een optreden van buutreedner Willem Rouwhorst uit Zieuwent als Willem Petas uut Söwent. Tevens presenteert Dansgarde Iseldonk met trots de nieuwe show- en gardedansen van de jeugdgroepen. Het Ulftse Dweilorkest Over de Rooie begeleidt alles. Deze carnavalsochtend wordt omstreeks 14.00 uur afgesloten. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. De popzaal van de DRU Cultuurfabriek is om 10.30 uur open; men wordt verzocht uiterlijk om 10.45 uur aanwezig te zijn.

De pronkzittingen van Stichting Iseldonk zullen plaatsvinden op vrijdag 18 januari en zaterdag 19 januari 2019. Op die avonden zullen de nieuwe stadsprins en jeugdprins(es) 2019 bekend worden gemaakt. Deze pronkzittingen zullen dit jaar in het teken staan van het thema 'Winterpret'. Hiervoor zijn reeds kaarten te reserveren via kaartverkoop@iseldonk.com . Ook nieuwe talenten die tijdens deze avonden op carnavaleske wijze een buut of ander optreden willen verzorgen kunnen zich via dit mailadres aanmelden.


www.iseldonk.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant