SDOUC en Concordia Wehl boeren goed in tweede klasse

Thijs Bruntink (l) speler van SDOUC in actie tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Winterswijk. Foto: FCW
Thijs Bruntink (l) speler van SDOUC in actie tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Winterswijk. Foto: FCW (Foto: vanderkamp)

ULFT – In de tweede klasse I treffen twee clubs uit de Achterhoek, die het boven verwachting goed doen, zondag elkaar. SDOUC heeft zelfs een week de ranglijst aangevoerd en Concordia Wehl heeft met een afgeroomde selectie de tegenstanders weten te verrassen. SDOUC-verdediger Thijs Bruntink (21) speelt alweer ruim vier seizoenen in het eerste van de club uit Ulft en ziet dat SDOUC op een andere manier is gaan voetballen, dan in de voorgaande seizoenen.

Door John van der Kamp

"Vergeleken met de vorige jaren, starten we een keer goed en dat is wel heel fijn. Met een iets nuchterder denkwijze. Vroeger voetbalden we om te voetballen en nu, als het niet kan, dan kan het niet, we gebruiken eerder de lange bal bijvoorbeeld. We kregen veel goals tegen in de omschakeling, omdat we te veel risico namen in de opbouw. Dat is nu een stuk minder. Je merkt gewoon aan de resultaten, als dit goed uitpakt, heeft het team er ook het meest vertrouwen in en dan zijn we het erover eens dat we elke wedstrijd hadden moeten winnen", vertelt de 21-jarige Thijs Bruntink, die hbo-rechten studeert in Arnhem en dit goed kan combineren met zijn trainingen in Ulft. Na zeven wedstrijden staat SDOUC verrassend op plaats twee met slechts één punt achterstand op koploper Orion. "Gezien ons spel verdienen we het wel om zo hoog te staan. We spelen ook goed, het staat stabieler, dan krijgt iedereen er vertrouwen in. We geven ook niet heel veel kansen weg, speel nu vier jaar met dezelfde groep en de basis is over het algemeen hetzelfde. Je raakt ingespeeld op elkaar en dat had je eerder niet. In de jeugd leerde je om het voetballend op te lossen, bij de senioren gaat het meer om de punten. In iedere wedstrijd krijgen we wel vier tot vijf kansen en als we nog scherper zijn dan kunnen we van iedereen winnen", aldus Bruntink, die al in 2015 onder trainer Ron Olyslager debuteerde in een wedstrijd tegen Woezik.

Maik Angenent, de nieuwe trainer van Concordia Wehl, is content met de huidige plaats op de ranglijst. "We hadden wat punten meer moeten hebben en dan hadden we derde gestaan. Nu sta je zesde en dan doe je het best prima. We hebben nog veel werk te verrichten. Er zijn wat spelers gestopt, we hebben wat jeugd ingepast en jongens die voornamelijk op het tweede plan zaten, hebben zich bewezen en spelen nu basis. We willen op een andere manier voetballen en dan heeft veel tijd nodig. Dat zorgt er wel voor dat we nog niet stabiel zijn. Maar neemt niet weg, dat we hoe we nu spelen best tevreden over mogen zijn. Dat is goed opgepakt door de spelers", is het oordeel van Maik Angenent, die niet vindt dat er ploegen zijn die zich onderscheiden en een klasse apart zijn. "In deze klasse zie ik geen ploeg die er bovenuit steekt. Orion is een goede keurig voetballende ploeg. Dan heb je Spero, dat een counterploeg is, waarvan je niet zomaar even heel simpel kunt winnen."
De vraag is of Bruntink zondag tegen Concordia in de basis staat, want hij sukkelt met een blessure, die hij heeft opgelopen in de wedstrijd tegen DCS. "Ik kwam ten val tegen DCS. Mijn schouder was ontwricht. De wedstrijd tegen Vorden heb ik hierdoor moet missen. Ik hoop deze week goed te kunnen trainen om zondag er weer bij te zijn. Concordia doet het ook heel goed. De wedstrijden tegen Concordia zijn in evenwicht. Zij leveren heel veel strijd en daarin zullen we 100 procent in mee moeten gaan, maar we moeten niet vergeten ons eigen spel te blijven spelen. We spelen thuis, op kunstgras en de bal gaat dan sneller rond. We gaan voor de drie punten. Dat doen we nu iedere wedstrijd en ik heb er wel vertrouwen in dat we die kunnen halen zondag", zegt Bruntink.
Angenent weet dat SDOUC een gevaarlijke aanval heeft. "Wij zullen ons ertegen moeten wapenen, wanneer de bal snel naar voren gaat naar de spitsen. We zullen de angel eruit moeten halen en gaan ons focussen om zo snel mogelijk in ons eigen spel te komen. Dat staat voorop. We gaan daar niet van afwijken. Dat het een fysieke wedstrijd wordt, daar ga ik wel van uit. We spelen wel op kunstgras, daar ben ik blij mee. Op sportpark De IJsselweide wordt om half drie afgetrapt.

Meer berichten