Patrick Visser, trainer van Ulftse Boys op Sportpark 't Oerseveld. Foto: John van der Kamp
Patrick Visser, trainer van Ulftse Boys op Sportpark 't Oerseveld. Foto: John van der Kamp

Gehavend Ulftse Boys ontvangt buurman GWVV op 't Oerseveld

ULFT – Niet in Varsselder maar op Sportpark 't Oerseveld in Ulft wordt zondag de derby gespeeld in 4C tussen Ulftse Boys en GWVV. Door de jaarlijkse vogeltentoonstelling in Varsselder hebben de clubs in overleg met elkaar de wedstrijden omgedraaid. Voor Ulftse Boys-trainer Patrick Visser komt de wedstrijd tegen de buurman net iets te vroeg. Ulftse Boys heeft te kampen met vele blessures binnen de hoofdselectie en staat troosteloos met twee punten in de onderste regionen.

Door John van der Kamp

"Met de voorbereiding begon het al. Heftige en langere blessures. Rik Perloy was eind van het seizoen al geblesseerd. Vorige week trainde hij weer mee, maar moest bij de partijvorm toch weer uitstappen. Ik verwacht niet dat hij zondag erbij zal zijn. Chiel Gerritsen is aan het terugkomen van zijn knieoperatie, maar heeft nu last van een bovenbeen blessure. Koen Hunting heeft zijn knie verdraaid en Rick Bannink is tot het einde van het jaar er ook niet bij. Hij is militair en is gelegerd in het buitenland. Mo Aras heeft zijn enkel gebroken tegen 't Peeske, Klinkhamer zijn kruisband gescheurd en dan vergeet ik er nog een paar. Ik kwam tot tien geblesseerde spelers, die potentieel basisspeler zijn", sombert Visser, die een beroep moet doen op jonge onervaren spelers. "Met Rik Perloy en Jean Pierre Luciana had ik twee scorende spitsen. De spelers die er nu in staan doen hun stinkende best. Harm Keuben, is 19 jaar nog, kan heel goed voetballen als die twee erbij zijn, maar moet nu al het team dragen en voorin de bal vasthouden. Justin Tempels en Wouter Kok, twee A-junioren zijn nu basisklanten. Zij moeten nu al dragende spelers zijn. Eigenlijk hoort dat niet, die wil je rustig brengen. Zij doen het al fantastisch goed, maar zij hebben nog niet de finesse van de ervaren Rick Bannink of Geert Althoff."
Tegenstander GWVV, het team van trainer Edwin Grotenhuis, verloor afgelopen zaterdag nipt (1-2) de bekerwedstrijd van FC Trias. "We waren zeker niet minder dan Trias. Ik vond ons vooral de tweede helft beter en dat geeft vertrouwen naar zondag toe. We hebben een goed team, dat hebben we ook vorig jaar laten zien. We zijn derde geëindigd en als we iedereen fit hebben, strijden we mee om de bovenste plekken. Ook wij hebben blessures gehad en onnodig punten weggegeven. De boel raakt weer fit, maar we hebben geen al te brede selectie. Ik heb maar zestien man, dat is vrij krap", vindt Grotenhuis. De ranglijst in 4C geeft aan dat GWVV een negatief doelsaldo heeft, terwijl het team over veel scorend vermogen beschikt met Cas de Neling, Niels Schweckhorst en Ron Prinsen. "Wij spelen best aanvallend voetbal en geven gemakkelijk wat doelpunten weg. Verdedigend zijn we kwetsbaar, maar aanvallend kunnen we ook wat. In mijn beleving creëren we in elke wedstrijd wel wat kansen, we moeten wat sterker worden in op de nul spelen, dan gaan we de wedstrijden ook wat gemakkelijker winnen. We zijn op de goede weg. De start was minder dan vorig seizoen. Ron (Prinsen, JvdK) is terug van een blessure en kan gewoon weer spelen."

Dit seizoen spelen de jeugdleden van Ulftse Boys en GWVV voor het eerst samen. Bijzonder, want de A-junioren spelen op zaterdag samen met elkaar en de kans is groot dat zij zondag tegen elkaar spelen, dat weet ook Grotenhuis, die de 17-jarige Maarten Wissink tegen Trias de hele wedstrijd heeft laten spelen. "Maarten deed het bijzonder goed."
Voor Patrick Visser had de derby, gezien zijn gehavende selectie, wat later op het programma mogen staan. "De wedstrijd tegen Varsselder is een wedstrijd op zich, misschien net te vroeg als je wat wil. Chiel, Koen hebben weinig ritme, dat zijn er wel twee die erbij zijn, in de basis. Ik hoop op drie punten. Als de wedstrijd zo is, dat ik met een punt tevreden moet zijn, dan is het oké. Maar wij willen voor de winst gaan. Varsselder is een slimme ploeg, wij moeten er twee maken om te winnen, want scoren doen zij altijd", stelt Visser. Voorafgaande aan de wedstrijd wordt door de hoofdsponsor het nieuwe tenue overhandigd. "De Hendriksen Groep heeft het hoofdsponsorschap met drie jaar verlengd. Het sponsorbedrag gaat niet alleen naar het eerste, maar wordt verdeeld over de gehele club. Natuurlijk zou ik voor het eerste iets extra's willen, maar je moet het met z'n allen doen."
Edwin Grotenhuis weet met welke tegenstander hij zondag te maken krijgt. "Ulft zit in de hoek waar de klappen vallen. Als zij alles weer fit krijgen, dan hebben zij zeker een team dat bovenin meegaat draaien. Het zal zondag weer een mooie strijd worden. Ik hoop op een sportieve, een echte derby, met voetbal op een goede manier. Strijdbaar zijn en na de wedstrijd samen een biertje drinken, dat hoort er ook bij.". Voor het duel op 't Oerseveld, onder leiding van scheidsrechter Lars de Vries uit Groenlo, wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Meer berichten