Dru Industriepark. Foto: PR
Dru Industriepark. Foto: PR

Henk de Hartog beoogd voorzitter nieuwe Stichting DRU Industriepark

ULFT - Henk de Hartog is de beoogd voorzitter van de nog op te richten Stichting DRU Industriepark. In die functie zal De Hartog de komende weken een bestuur voor de stichting gaan vormen. Zodat per 1 januari 2019 de stichting van start kan gaan.

Henk de Hartog is dit voorjaar toegetreden als voorzitter van het bestuur van de DRU Cultuurfabriek. Tot november 2017 werkte hij bij de provincie Gelderland als programmaleider gebiedsontwikkeling. Vanuit deze functie heeft De Hartog veel samengewerkt met organisaties uit de cultuur- en erfgoedsector.

Een aantal partijen dat nu actief is op het park gaat samen in één stichting. Het gaat om de DRU Cultuurfabriek, SSP-HAL en Galerie bij de Boeken. De stichting sluit een samenwerkingsconvenant met vier belangrijke partners: het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost-Nederland, gevestigd in de Afbramerij), de Bibliotheek, de Muziekschool en Regio8. Deze nieuwe stichting maakt met de gemeente afspraken over de samen met de partners te leveren prestaties. De nieuwe stichting huurt per 1 januari de gebouwen en verhuurt deze gebouwen aan de partners.

De nieuwe stichting is de eerste stap in de doorontwikkeling van het DRU Industriepark. Vanuit de stichting moet worden gebouwd aan een nieuwe organisatie.

Meer berichten